ASV Latvijas robežsargiem nodos "Polaris" taktiskos transportlīdzekļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas armija

Valsts robežsardzes pārvaldē 9.marta plkst.13 ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts piedalīsies svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu ASV Aizsardzības departamenta finansēto "Polaris" taktisko transportlīdzekļu nodošanu Latvijai.

Kā informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā, 67 "Polaris" taktisko transportlīdzekļu iegāde 2 miljonu ASV dolāru apmērā ietver arī rezerves daļas un Valsts robežsardzes apmācības. Līdz 2022.gada beigām tiks piegādāti papildu 18 transportlīdzekļi.

Dāvinājums ievērojami uzlabos Valsts robežsardzes mobilitāti un transportlīdzekļus izmantos patruļām pierobežā.

Arī iepriekšējos gados ASV valdība ir sniegusi atbalstu Valsts robežsardzei, stiprinot robežas novērošanas un pārkāpumu atklāšanas spējas. Kopš 2018.gada ASV ir sniegusi atbalstu Valsts robežsardzei vairāk kā 7 miljonu ASV dolāru apmērā, apliecinot ASV ieguldījumu Latvijas drošībā.

Masu mediju pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties pasākumā un atspoguļot ceremoniju Valsts robežsardzes pārvaldē Rūdolfa ielā 5, Rīgā, 9.martā plkst.13, aicināti sazināties ar ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu