"Gazprom": Neskatoties uz karu, caur Ukrainu joprojām tiek piegādāts liels apmērs dabasgāzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gazprom
Gazprom Foto: Evgenia Novozhenina

Neskatoties uz karu Ukrainā, caur Ukrainu joprojām tiek piegādāts liels apmērs dabasgāzes, paziņojis Krievijas valsts kontrolētais gāzes gigants "Gazprom".

Uzņēmums otrdien Maskavā norādīja, ka līgumā noteiktais piegāžu apjoms ir 109 miljoni kubikmetru dabasgāzes 24 stundās. Savukārt gadā piegādājamās gāzes apjoms ir 40 miljardi kubikmetru.

Pircēji Eiropā būtiski palielinājuši savus pasūtījumus, kopš spēkā stājās Krievijai noteiktās sankcijas, ziņu aģentūrai "Interfax" sacīja "Gazprom" preses pārstāvis Sergejs Kuprijanovs.

Krievija vienmēr uzsvērusi, ka tā arī iepriekš nodrošinājusi uzticamas energoresursu piegādes pat krīžu laikos.

Taču rietumvalstu noteikto sankciju dēļ un saistībā ar diskusijām par Eiropas Savienības vēlmi mazināt savu atkarību no Krievijas gāzes un naftas Maskava draudējusi pirmo reizi apturēt piegādes pa gāzesvadu "Nord Stream 1".

"Mums ir visas tiesības pieņemt "spoguļlēmumu" un noteikt embargo gāzes tranzītam pa cauruļvadu "Nord Stream 1", kas šobrīd tiek izmantots pilnībā," sacīja Krievijas premjerministra vietnieks Aleksandrs Novaks. "Taču šobrīd mēs šādu lēmumu nepieņemam. Tas nebūtu izdevīgi nevienam."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu