Skatītāji varēs sekot līdzi daudzsološās Latvijas ekipāžas startiem Eiropas rallija čempionātā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Asaris/LETA

Jau 11.martā ar startu Portugāles rallijā jauno Eiropas rallija čempionāta (ERC) sezonu sāks Latvijas daudzsološā ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Visas sezonas garumā viņu startus varēs redzēt TV6 un TV3 Sport kanālos, kas pieejami arī nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Kanālos skatītāji varēs vērot katra rallija piecus posmus, savukārt TV6 demonstrēs ralliju noslēdzošos posmus jeb Power Stage, kuros tiek noteikti rallija uzvarētāji un vietu izkārtojums. Tāpat TV3 Sport būs redzami arī ERC apskati un žurnāli.

Latviju ERC jaunajā sezonā pārstāvēs braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis, kas startēs ar pilnpiedziņas auto.

"Priekšā ir sezona, kas mani ievedīs posmā ar jauniem izaicinājumiem un daudz nezināmā, ko apgūt. Esam aizvadījuši vairākus veiksmīgus gadus sacenšoties junioru ieskaitē, un tagad, turpinot plānveidīgu karjeras attīstību, speram nākamo soli, turpmāk pārejot startēt ar pilnpiedziņas auto un pavisam cita līmeņa un pieredzes braucējiem. Lieliski, ka tas sakrīt ar jaunumiem pašā Eiropas Rallija čempionātā - jaunu promoteri, kas sev līdzi ir atnesis nākamā līmeņa sacensību organizāciju un braucēju sastāvu. Turpinām kāpt pa karjeras kāpnēm, uzkrājot vajadzīgo pieredzi, un šis gads būs ļoti liels solis uz priekšu pretī lielajiem mērķiem. Tuvākais no tiem ir jau 2024.gadā veiksmīgi sacensties WRC sacensībās, lai tādējādi varētu piepildīt vienu no tiem - braukt WRC rallija posmā savu skatītāju priekšā - Liepājā," iespaidos par gaidāmo sezonu dalās Latvijas braucējs Mārtiņš Sesks.

Šogad ERC sezonas ietvaros ir paredzēti astoņi ralliji, vienā no kuriem Latvijas ekipāža startēs savu līdzjutēju priekšā Liepājā.

• 11.-13.marts, Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugāle, grunts)

• 26.-27.marts, Azores Rallye (Portugāle, grunts)

• 13.-14.maijs, Rally Islas Canarias (Spānija, asfalts)

• 11.-12.jūnijs, Rally Poland (Polija, grunts)

• 2.-3.jūlijs, Rally Liepāja (Latvija, grunts)

• 23.-24.jūlijs, Rally di Roma Capitale (Itālija, asfalts)

• 27.-28.augusts, Barum Czech Rally Zlín (Čehija, asfalts)

• 8. posma norise vēl tiek precizēta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu