Kā uz virtuves palodzes izaudzēt svaigus, aromātiskus garšaugus?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vienmēr svaigi, gardi un aromātiski garšaugi, kas audzēti bez ķimikālijām un jebkurā gadalaikā pieejami pa rokai, lai pagatavotu vitamīniem bagātus salātus, vērtīgus zaļos smūtijus un citus ēdienus – izklausās labi, vai ne? Izrādās, pie tādiem tikt ir krietni vieglāk, nekā varētu domāt! Viss, ko tev vajadzēs, ir augsne, podiņi, kvalitatīvs dabīgais mēslojums un brīva vieta uz gaišas palodzes!

Ar vērtīgiem padomiem, kā mājās izaudzēt veselīgus zaļumus un garšaugus, dalās viena no organiskā mēslojuma “MēsLolojums” radītājām Līvija Kuļikovska un dārza dizaina meistare un Instagram bloga @manssapnudarzs autore Dace Ziediņa.

Zaļumi un garšaugi ir viena no tām lietām, ko mājās izaudzēt ir visvieglāk. Tiem būs pavisam cita – labāka garša nekā veikalos nopērkamajiem podiņos audzētajiem vai buntītēs grieztajiem garšaugiem. Pavasarī un vasarā tie arī mājas apstākļos izaugs griezdamies pat bez īpašas aprūpes. Mājās var audzēt gan lociņus, baziliku, piparmētras un rozmarīnu, gan mazos tomātiņus un papriku. Audzēšanai podiņos der teju jebkurš garšaugs – daži no izņēmumiem ir dilles un timiāns, kam labāk patiks īsta dobe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu