Jūrmala aicina iepazīt Aspazijas dzīvi un daiļradi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Aspazijas 157. dzimšanas dienu, martā Jūrmala aicina doties muzikālos un sajūtu ceļojumos, kur iepazīt dzejnieces personību, daiļrades šķautnes un dzejas muzikalitāti. Ģimenēm ar bērniem ekspedīcijā būs iespēja atklāt vietas, kur dzejniece devusies savās ikdienas gaitās, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pastaiga ģimenēm, koncerts un muzikāla lekcija

Aspazijas māja (Z. Meierovica prospektā 18/20) aicina ģimenes ar bērniem doties ekspedīcijā "Pa Aspazijas takām". Pastaigas dalībnieki varēs pēc 20. gs. 20.-30. gadu fotogrāfijām uzmeklēt vietas, kurp savulaik savās ikdienas gaitās un pastaigās devusies dzejniece, - Majoru vecais pasts, greznais kinoteātris Jomas ielā, gardāko saldumu veikals u.c. Ekspedīcija norisināsies skolēnu pavasara brīvlaikā no 12. līdz 20. martam. Ekspedīcijas karte no 11. marta būs pieejama Aspazijas mājā un arī sociālā tīkla "Facebook" Aspazijas mājas kontā.

Aspazijas dzimšanas dienā, 16. martā, plkst. 18.00 Aspazijas mājā notiks dziedātājas Aijas Vītoliņas un pianista Romāna Vendiņa koncerts "Zelta sapnīt!" - muzikāls ceļojums, kurā skanēs Astora Pjacollas, Edītes Piafas, Kārļa Lāča un citu autoru dziesmas.

Foto: Jūrmalā atklāj Aspazijas skulptūru.

Vietu skaits ir ierobežots, apmeklējums iepriekš jāpiesaka, rakstot aspazijas.maja@jurmala.lv vai pa tālruni 67769445.

Savukārt 24. martā plkst.18.00 Aspazijas mājā notiks mūzikas žurnālista Oresta Silabrieža lekcija par Aspazijas dzejas muzikalitāti. Aizrautīgais stāstnieks lekcijas apmeklētājus ievedīs mūzikas pasaulē, kurā valda Aspazijas dzeja, un stāstījumu papildinās ar dziesmu fragmentiem no ierakstu kolekcijas.

"Pieskārieni dvēselei" Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (J. Pliekšāna ielā 5/7) Aspazijas dzimšanas diena tiks atzīmēta 18.martā plkst. 18.00 pasākumā "Pieskārieni dvēselei". Skanēs dzeja un mūzika, norisināsies sarunas par Aspazijas personību un daiļradi, personības spēka meklējumiem.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Aspaziju caur maņām - dzirdi, tausti, ožu - izdzīvojot dzejniecei svarīgos dzīves brīžus, bērnības atmiņas un ikdienas priekus. Muzeja apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu stāstu par Aspazijas personības un daiļrades nozīmi sava aicinājuma un spēka avota meklējumos.

Pasākumu apmeklējumi ir bez maksas. Ieeja muzejos tikai ar Covid-19 sertifikātu.

Aspazija
Aspazija Foto: No Jūrmalas muzeja krājuma
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu