LTV valdes konkursa trešajai kārtai izvirzīti pieci pretendenti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes konkursa trešajai kārtai izvirzīti pieci pretendenti, portālu TVNET informēja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvji.

Trešajā kārtā trīs kandidāti pretendē uz valdes priekšsēdētāja amatu, divi uz valdes locekļa programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos amatu un viens uz valdes locekļa finanšu pārvaldības jautājumos amatu. Viens no pretendentiem kandidē uz diviem amatiem – valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos.

Otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt konkrēto amatu, izklāstīja savu stratēģisko redzējumu un atbildēja uz komisijas jautājumiem. Konkursa trešajā kārtā labāko pretendentu kompetences padziļināti vērtēs personāla atlases kompānija. Lēmums par kandidātu apstiprināšanu uz vakantajiem VSIA “Latvijas Televīzija” amatiem SEPLP ir jāpieņem līdz 25. martam.

Pavisam konkursā bija pieteikušies 27 pretendenti.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis, tās sastāvā ir SEPLP locekļi, Pārresoru koordinācijas centra, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Rīgas Stradiņa Universitātes un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji, kuri darbojas ar balsstiesībām, kā arī Latvijas Žurnālistu asociācijas, Latvijas Televīzijas arodbiedrības pārstāvji un personāla atlases kompānijas pārstāvis, kuri konkursā piedalās ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Jau vēstīts, ka konkursā uz LTV valdes priekšsēdētāja un diviem valdes locekļu amatiem varēja pieteikties līdz 2022.gada 6.februārim.

Mēneša bruto atlīdzība LTV valdes priekšsēdētājam paredzēta no 5474 līdz 6015 eiro, bet valdes loceklim - no 4976 līdz 5468 eiro.

Šobrīd LTV valdē strādā tikai Ivars Priede, liecina "Firmas.lv" informācija.

SEPLP ir valsts kapitāla daļu turētāja attiecīgajās kapitālsabiedrībās un veic to dalībnieku sapulces funkcijas. SEPLP par valsts kapitāla daļu turēšanu nesaņem atlīdzību no sabiedriskajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu