Noderīgi, motivējoši un aizraujoši – izstāde “Skola 2022”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Izmēģini dažādas profesijas, satiec interesantas personības, uzspēlē basketbolu kopā ar olimpiskajiem čempioniem, smelies iedvesmu no veiksmīgiem jauniešiem un pieredzējušiem profiņiem un, protams, uzzini visu par mācību iespējām jau šajā nedēļas nogalē – no 11. līdz 13. martam – izglītības izstādē “Skola 2022” Ķīpsalā!

Satiec augstskolu pārstāvjus!

Ja esi savas mācību iestādes meklējumos, tad izstāde „Skola 2022” ir tieši laikā! Ķīpsalā vienkopus varēsi satikt gandrīz visu Latvijas augstskolu pārstāvjus – mācībspēkus, studentus un audzēkņus. Būs arī koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas. Dalībnieku saraksts šeit: www.bt1.lv/skola/index.php#participiant-list

Jau tagad izdomā – ko vēlies uzzināt, noskaidrot un pajautāt par interesējošo mācību iestādi un tiekamies izstādē!

Foto: publicitātes

Uzzini par mācībām ārzemēs!

Ja interesē studijas ārzemēs, tad izstādē būs iespēja aprunāties ar pieredzējušajiem “Kalba.lv” un “egoPERFECTUS” konsultantiem, kas sniegs vērtīgu informāciju – pastāstīs par prasībām, uzņemšanas kritērijiem un lauzīs mītus par studijām ārzemēs. “Skola 2022” piedalās arī Tartu Universitāte un Francijas institūts.

Uzspēlē basīti ar olimpiskajiem čempioniem!

Izmanto iespēju un pirmajā izstādes dienā – 11. martā “Turība” ekspozīcijā satiec olimpiskos čempionus 3 x 3 basketbolā Aigaru Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Lasmani un Edgaru Krūmiņu. Kopā ar čempioniem būs arī viņu treneris Raimonds Feldmanis. Izstādē būs teju īsts basketbola laukums, tāpēc ar olimpiešiem varēsi ne tikai aprunāties par motivāciju un mērķu sasniegšanu, bet arī kopā uzspēlēt basketbolu.

Izmēģini un pārbaudi varēšanu!

Izstādes dalībnieki ir sarūpējuši iespēju jauniešiem izmēģināt roku dažādos arodos! Apmeklē Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas stendu un izmēģini prasmes pirmās palīdzības sniegšanā un vitālo rādītāju noteikšanā, bet Latvijas Universitātes medicīnas koledžas ekspozīcijā varēs veikt dažādas medicīniskas manipulācijas, kas jāprot ārsta palīgam, masierim un optometrista asistentam. Starp citu, Novikontas Jūras koledžas ekspozīcijā varēsi iejusties kuģa stūrmaņa lomā. Savas fiziskās spējas un reakciju, izmantojot infrasarkano staru zemskares ierīci “OptoJump”, varēsi pārbaudīt Latvijas Sporta akadēmijas stendā, bet, cik veikls sacīkšu braucējs tu esi, varēsi noskaidrot Ventspils Augstskolas ekspozīcijā.

Foto: publicitātes

Iegrimsti tehnoloģiju pasaulē!

Šodien bez tehnoloģijām neiztikt, tāpēc Ķīpsalā “Samsung” ekspozīcijā jaunieši varēs iegrimt tehnoloģiju pasaulē un izmēģināt jaunāko viedtālruņu funkcijas. Savukārt Ventspils Augstskolas stendā interesenti varēs aplūkot IT fakultātes robotus un studentu izstrādātos projektus.

Foto: publicitātes

Piedalies izzinošās aktivitātēs un konkursos!

Ja vēlies izmēģināt savu veiksmi, tad noteikti apmeklē Latvijas Universitātes (LU) stendu! Tur varēsi uzspēlēt “Kahoot” par LU, piedalīties dažādos konkursos un viktorīnās. Zinošākie skolēni tiks pie īpaši sarūpētām balvām. Savukārt “Turība” trīs izstādes apmeklētājiem sniegs iespēju laimēt kādu no trīs velosipēdiem, kas lieliski noderēs, jo tuvojas pavasaris.

Apmeklē jaudīgo “Datorium” tehnoloģiju skatuvi!

Interesē darboties IT, bet neesi pārliecināts, vai nozare piemērota meitenēm? Kas ir hakatons? Kādas iemaņas vajadzīgas, lai realizētu savas ambīcijas digitālajā pasaulē? Kā nodibināt start-up? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes gūsi, ja 11. un 12. martā izstādē “Skola” pievienosies “Datorium” tehnoloģiju skatuves notikumiem. Uzdod savu jautājumu skatuves viesiem, piedalies giveaway, digitālos kvestos un Discord konkursos un satiec līdzīgi domājošus vienaudžus “Datorium” kopienā!

Foto: publicitātes

Bet tas vēl nav viss! Ķīpsalā darbosies “Uzvediba.lv” skatuve, kur noritēs virkne vērtīgu meistardarbnīcu un Atvērtā skatuve, kuras notikumiem varēs sekot līdzi arī tiešsaistē izstādes “Skola” mājaslapā un “Facebook” kontā. 11. martā: https://ej.uz/Atverta_skatuve_piektdien, 12. martā: https://ej.uz/Atverta_skatuve_sestdien

Vienlaikus ar izstādi „Skola 2022” Ķīpsalā notiks “Latvijas Grāmatu izstāde 2022”, kas piedāvās tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Savukārt brīvdienās – 12. un 13. martā – apmeklētājiem durvis vērs arī starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde “PetExpo 2022”. Izstādes var apmeklēt ar “Skolas 2022” ieejas biļeti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu