Mareks Stells no Leisi Sāremā salā jau vairākus gadus uzdodas par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Zviedrijā un šķietami gozējas Igaunijas augstāko aprindu sabiedrībā. Vairāki cilvēki Igaunijā viņa stāstiem ir noticējuši, rezultātā zaudējot vērā ņemamas naudas summas.

2020. gada oktobrī igauņu avīze "Äripäev" vēstīja par to, ka vīrietis vārdā Mareks Tamms aktīvi komunicējis ar augsta ranga Igaunijas politiķiem un pat ticies ar viņiem. Sāremā iedzīvotājs stādījies priekšā kā zviedru uzņēmējs Mareks Lundbergs un apgalvojis, ka ir zviedru miljardiera Fredrika Lundberga, kuram pēc "Forbes" aplēsēm pieder 6,5 miljardi ASV dolāru, znots. Mareks izplatījis informāciju, ka ir precējies ar Fredrika ārlaulības meitu un ir pazīstams ar Igaunijas eliti, tādā veidā uzliekot uz āķa savus finanšu mahināciju upurus.

Igauņu politiķus viņš spēja apvārdot, radot iespaidu, ka var būt viņiem noderīgs. Piemēram, ar viņu ne reizi vien ticies Eiroparlamenta deputāts Jāks Madisons. Jo vairāk slavenu seju "Lundberga kunga" "Facebook" draugu lokā, jo uzticamāks viņš šķita citiem, kuri redzēja šo "ievērojamo" draugu sarakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X