Portāls: Izraēlas premjers ieteicis Zelenskim izpildīt Putina prasības; Izraēla to noliedz

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Naftali Benets
Izraēlas premjerministrs Naftali Benets Foto: Menahem KAHANA / AFP

Izraēlas premjerministrs Naftali Benets ieteicis Ukrainas prezidentam Volodomiram Zelenskim pieņemt Krievijas priekšlikumu par kara izbeigšanu, vēsta amerikāņu portāls "Axios", atsaucoties uz vārdā neminētu Ukrainas amatpersonu.

Portāls nekādas Krievijas piedāvājuma detaļas nemin, bet Kremlis publiski pieprasījis Ukrainas "demilitarizāciju", neitralitāti, Krimas aneksijas un okupēto Donbasa teritoriju "neatkarības" atzīšanu.

Kāda augsta ranga Ukrainas amatpersona teikusi, ka Benets iniciējis telefonsarunu otrdien un ieteicis Zelenskim pieņemt Maskavas prasības, vēsta portāls.

"Benets būtībā iesaka mums padoties, bet mēs negrasāmies to darīt," portāls citē sava avota teikto.

Savukārt kāda augsta ranga amatpersona Izraēlas premjerministra birojā apgalvojusi, ka Ukrainas amatpersonas raksturojums telefonsarunai, kā to izklāstījis "Axios", neatbilstot patiesībai.

"Mums ir šaubas, vai šī amatpersona ir augsta ranga amatpersona, kas šobrīd atrodas Ukrainā un kas ir bijusi klāt telefonsarunas gaitā, jo tā bija privāta līnija. Mūsu kontakti notiek tieši ar prezidentu Zelenski un viņa tuvākajiem padomniekiem," sacījusi premjera biroja amatpersona.

Benets nav ieteicis Zelenskim pieņemt Putina prasības, jo Izraēla šādu priekšlikumu nav saņēmusi, apgalvojusi izraēliešu amatpersona. "Premjerministrs negrasās dot Zelenskim nekādas rekomendācijas vai padomus šajā stadijā."

Laikraksts "The Jerusalem post" savukārt vēsta, ka informācija par ieteikumu Zelenskim padoties neatbilst patiesībai un ir "viltus ziņa".

Zelenska un Beneta saruna bija laba un ilga, un tās gaitā runāts par iespēju rīkot tikšanos ar vidutāju piedalīšanos Jeruzalemē, norādījusi amatpersona.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu