Krievijas raķešu triecieni vērsti pret militāro poligonu Ļvivas pievārtē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: http://www.unian.net/

Krievijas karaspēks īstenojis raķešu triecienu Ukrainas rietumos Ļvivas pievārtē esošajam Javorivas militārajam poligonam, kas pazīstams arī kā Starptautiskais Miera uzturēšanas un drošības centrs, kā rezultātā nogalināti 35 un ievainoti 134 cilvēki, ziņo Ļvivas apgabala administrācija.

Ļvovas apgabala militārās administrācijas vadītājs Maksims Kozickis informēja, ka 30 raķetes izšautas no lidmašīnām. Daļu raķešu notriekusi pretgaisa aizsardzība.

Kozickis piebilda, ka trieciens veikts stingri pa militārajiem objektiem, taču slimnīcās ir arī civilisti, jo poligons atrodas netālu no apdzīvotām vietām.

Gandrīz visi ugunsgrēki poligonā likvidēti un sapieri un citi speciālisti apseko teritoriju.

rī portāls "Kyiv Independent" ziņoja par raķešu triecieniem Ļvivā, bet ziņu aģentūras DPA reportieris Polijā apliecināja, ka eksplozijas varēja dzirdēt arī Pšemislā.

Ļvivas apgabala priekšnieks Maksims Kozitskis pastāstīja, ka okupācijas spēki ar raķetēm veica gaisa triecienu Starptautiskā miera uzturēšanas un drošības centra teritorijā laikā no plkst. 3:00 līdz plkst. 4:00 svētdien, 13. martā.

Ļvivas mērs Andrijs Sadovojs apstiprināja informāciju par gaisa triecienu un aicināja nepublicēt fotogrāfijas un video no apšaudes vietām.

Militārajā bāzē, kas bija Krievijas uzlidojuma mērķis netālu no Polijas robežas, strādājuši ārvalstu militārie instruktori, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Rezņikovs. Tomēr nav skaidrs, vai viņi tur atradās uzbrukuma brīdī. Savukārt

iekšlietu ministra padomnieks Vadims Denisenko uzbrukumu nodēvēja par brīdinājumu NATO un Rietumu ieroču piegādes ķēdes iznīcināšanu.

"57 cilvēki guvuši traumas un hospitalizēti, deviņi varoņi gājuši bojā. Tie ir dati uz pašreizējo brīdi, šobrīd novāc gruvešus un dzēš ugunsgrēku," pavēstīja Kozickis.

Javorivas poligons atrodas 30 kilometrus uz ziemeļrietumiem Ļvivas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu