Aizliedz vairāku ar "Gazprombank" saistītu televīzijas kanālu izplatīšanu Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aizliegusi vairāku ar AS "Gazprombank" saistītu televīzijas kanālu izplatīšanu Latvijā, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais padomes lēmums.

NEPLP atgādina, ka 24.februārī Amerikas Savienoto Valstu Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) ir izdevis direktīvu par ierobežojošiem pasākumiem attiecībā uz jauniem aizņēmumiem un pašu kapitālu noteiktām ar Krieviju saistītām organizācijām. Minētajā direktīvā ir noteikti ierobežojoši finanšu pasākumi arī attiecībā uz "Gazprombank", tajā skaitā tai izliegti visi darījumi ar finansējuma nodrošinājumu un citi darījumi, kas norādīti direktīvā.

Savukārt "Gazprombank" pieder mediju holdings "Gazprom-Media", kas atrodas Krievijā.

NEPLP rīcībā ir informācija, ka televīzijas programmas "NTV Serial" ("НТВ Сериал"), "NTV Stilj" ("НТВ Стиль") un "NTV Pravo" ("НТВ Право") pieder mediju holdingam "Gazprom-Media", tāpēc tās tieši vai netieši pieder arī akciju sabiedrībai "Gazprombank". Ņemot vērā to, ka televīzijas programmu īpašnieks tieši vai pastarpināti ir "Gazprombank" un tā ir iekļauta to organizāciju sarakstā, pret kurām ir noteiktas OFAC sankcijas, tad Latvijā esošie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi - programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzēji, slēdzot līgumus par šo programmu izplatīšanu un veicot maksājumus vai citus darījumus saistībā ar šo programmu izplatīšanu, ir tieši vai netieši pakļauti OFAC sankciju pārkāpšanas riskam.

Tāpat NEPLP ieskatā šādu programmu, pret kuru īpašnieku vērstas OFAC sankcijas, iekļaušana Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā būtu neatbilstoša Latvijas nacionālajām interesēm un programmu politikai.

Padome secinājusi, ka ka televīzijas programmu "NTV Serial", "NTV Stilj", "NTV Pravo" izplatīšana Latvijas teritorijā ir pretrunā ar ASV noteiktajām finanšu un ekonomiskajām sankcijām.

Ņemot vērā minēto, padome lēmusi aizliegt izplatīt šos kanālus Latvijā uz laiku, līdz OFAC sankcijas par ierobežojošiem pasākumiem attiecībā uz "Gazprombank" tiks atceltas.

Lēmums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", tātad, otrdien, 15.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu