Aptauja: Teju puse Latvijas iedzīvotāju snieguši palīdzību Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atbalsta koncerts Ukrainai “Roks pret okupāciju”
Atbalsta koncerts Ukrainai “Roks pret okupāciju” Foto: Jānis Škapars / TVNET

48% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir snieguši palīdzību Ukrainai, liecina "Kantar" 2022.gada marta pirmajās dienās veiktais pētījums.

Liela daļa iedzīvotāju - 44% atzinuši, ka palīdzību Ukrainai nav snieguši, savukārt 8% iedzīvotāju nav varējuši sniegt konkrētu atbildi.

Nedaudz vairāk nekā piektā daļa jeb 23% Latvijas iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir ziedojuši naudu un tikpat - pauduši atbalstošu attieksmi Ukrainai dažādos sociālajos tīklos.

Savukārt 5% iedzīvotāju norādījuši, ka ir piedalījušies atbalsta pasākumos, piemēram, atbalsta koncertā.

5% aptaujāto ir minējuši, ka ir parakstījušies portālā "Manabalss.lv" par ES oficiālās vai potenciālās kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, bet 4% iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir ziedojuši pirmās nepieciešamības preces, piemēram, pārtiku, higiēnas preces, medikamentus, un tikpat jeb 4% - ka ir piedalījušies vienā vai vairākos piketos, kā arī izkāruši Ukrainas karogu.

Tikai 1% iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir jau snieguši pajumti vai dzīvesvietu kara bēgļiem un tikpat - ka ir snieguši morālu atbalstu ukraiņiem; sazinājušies ar radiem Ukrainā, snieguši viņiem informāciju, piedāvājuši atbalstu, palīdzību. 1% iedzīvotāju ir norādījuši, ka savās domās ir bijuši ar Ukrainu vai ir lūgušies par Ukrainu un ukraiņiem un vēl 1% iedzīvotāju - ka ir pieteikušies sniegt atbalstu ieceļojušajiem kara bēgļiem Latvijā.

Nedaudz vairāk nekā puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju ir norādījuši, ka vēl plāno sniegt palīdzību vai atbalstu Ukrainai, bet 29% aptaujāto ir norādījuši, ka to neplāno sniegt. Teju piektā daļa jeb 18% iedzīvotāju nav norādījuši, vai plāno vai neplāno sniegt palīdzību vai atbalstu Ukrainai.

Nedaudz vairāk nekā ceturtā daļa jeb 27% Latvijas iedzīvotāju plāno ziedot naudu Ukrainai, savukārt piektā daļa - 20% iedzīvotāju ir norādījuši, ka plāno paust atbalstošu attieksmi Ukrainai sociālajos tīklos.

Savukārt 14% iedzīvotāju plāno ziedot tādas pirmās nepieciešamības preces kā pārtiku, higiēnas preces, medikamentus, 12% iedzīvotāju plāno parakstīties portālā "Manabalss.lv" par ES oficiālās vai potenciālās kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, bet 9% iedzīvotāju plāno piedalīties atbalsta pasākumos.

6% iedzīvotāju plāno sniegt pajumti vai dzīvesvietu Ukrainas kara bēgļiem un tikpat - plāno piedalīties piketā. 3% iedzīvotāju plāno izkārt Ukrainas karogu, 2% - palīdzēt ar transportu, piemēram, atgādāt bēgļus no pierobežas, nogādāt pirmās nepieciešamības preces uz pierobežu un vēl 2% plāno piedāvāt cita veida palīdzību vai atbalstu Ukrainai.

Aptauja tika veikta no 2022.gada 1.marta līdz 3.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu