Ventspils koncertzālē "Latvija" notiks labdarības koncerts Ukrainas atbalstam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Valentīns Silvestrovs
Valentīns Silvestrovs Foto: publicitātes

Svētdien, 3. aprīlī, plkst.19 Ventspilī, koncertzālē "Latvija" notiks labdarības koncerts "Nakts nevar ilgt mūžīgi", kura apmeklētājiem, iegādājoties biļeti, būs iespēja ziedot kara plosītajai Ukrainai un tās cilvēku atbalstam, informēja SIA "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

Koncertā "Nakts nevar ilgt mūžīgi" izskanēs dziesmas no divu ievērojamu, dažādu paaudžu un atšķirīgu pasauļu skaņražu cikliem. Ievadā klausītāji gan klātienē, gan tiešsaistē dzirdēs ievērojamā 20. un 21. gadsimta ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova dziesmas no cikla "Klusās dziesmas" baritona Armanda Siliņa un pianista Riharda Plešanova sniegumā.

Turpinājumā pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos pazīstamā amerikāņu komponista Deivida Langa piecu dziesmu cikls "Runā nāve", kura lasījumam vienkop pulcēsies soprāns Beāte Zviedre, vijolniece Marta Spārniņa, ģitārists Kaspars Vizulis un pianists Edgars Cīrulis. Koncerta telpu vārda plašākajā nozīmē veidos vizuālie mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo.

Dziesmā "Sāpes mainās" rodamā frāze ir mākslinieku Dzudzilo izvēlēta par Ventspils koncerta vadmotīvu - "Nakts nevar ilgt mūžīgi".

"Nakti ierasts izmantot arī kā poētisku apzīmējumu ciešanām, un zinām arī, ka mirstot cilvēks aizver acis un iestājas tumsa. Tumsa pārņem gaismu, kad lidmašīnas bloķē sauli, bet tas nevar ilgt mūžīgi,"

domājot par koncertu, stāsta mākslinieki Dzudzilo.

Biļetes uz labdarības koncertu "Nakts nevar ilgt mūžīgi" 3. aprīlī Ventspilī, koncertzālē "Latvija", kā arī biļetes piekļuvei koncerta tiešraidei internetā nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā.

Visi ieņēmumi no biļešu tirdzniecības un pie to iegādes brīvprātīgi pievienotie ziedojumi ar labdarības organizācijas "Ziedot.lv" starpniecību tiks novirzīti palīdzībai Ukrainas cilvēkiem un nonāks tur, kur visvairāk nepieciešami.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu