Lauksaimniekiem martā avansā piešķirs šim saimnieciskajam gadam paredzēto bezakcīzes dīzeļdegvielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Lai mazinātu degvielas cenu kāpuma ietekmi uz lauksaimniecību, martā lauksaimniekiem avansā tiks piešķirta 2022./2023. saimnieciskajam gadam paredzētā bezakcīzes dīzeļdegviela, pavēstīja Zemkopības ministrijā (ZM).

Avansā plānots piešķirt degvielu 50% apmērā no 2021./2022. saimnieciskajā gadā piešķirtā marķētas dīzeļdegvielas daudzuma.

"ZM, reaģējot uz esošo situāciju degvielas tirgū, tuvākajā laikā sniegs iespējas lauksaimniekiem iegādāties 2022./2023. saimnieciskajam gadam paredzēto bezakcīzes dīzeļdegvielu avansā, nevis saskaņā ar noteiktajām normām konkrētajam laika periodam," atzīmē zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Vienlaikus ministrs norāda, ka patlaban lauksaimniekiem nav pamats bažīties par bezakcīzes degvielas pieejamību Latvijā.

Pēc ministra paustā, pašlaik nav pamata veidot degvielas uzkrājumus, ko ministram apliecinājis arī Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētāju Ojāru Karčevski, minot, ka degvielas tirgotājiem rezerves ir pietiekamā daudzumā, lai nodrošinātu pieprasījumu.

Pēc asociācijā paustā, degvielas piegādes turpinās un tās tiks turpinātas atbilstoši iepriekš paredzētajiem piegādes grafikiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu