Rīgā izmitināti jau 769 bēgļi no Ukrainas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Līdz šim Rīgas pašvaldība izmitinājusi 769 bēgļus no Ukrainas, pirmdien, 14. martā, preses brīfingā informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (JKP).

Viņa arī informēja, ka 67 cilvēki ir izrakstījušies no pašvaldības ierādītajām mītnēm.

Tam esot dažādi iemesli - vai nu cilvēki esot atraduši citas dzīvesvietas, vai arī pārcēlušies pie radiem, draugiem, vai paziņām, kā arī daļa esot devusies uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Lai palielinātu iespējas izmitināt bēgļus no Ukrainas, Rīgas pašvaldība apzina dienesta viesnīcas, ar kurām tiks slēgti līgumi.

Notikusi arī to Rīgas iedzīvotāju aptauja, kuri izteikuši vēlmi izmitināt bēgļus, lai saprastu šo cilvēku iespējas, cik ātrā laikā viņi var šo palīdzību sniegt un kādā apjomā.

TVNET jau ziņoja, ka valdība sestdien pieņēma skaidrāku regulējumu par izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanu Ukrainas bēgļiem.

Noteikumi paredz, ka izmitināšanas pakalpojums ir Ukrainas civiliedzīvotāju nodrošināšana ar apmešanās vietu līdz 90 dienām. Ēdināšanas pakalpojums šo noteikumu izpratnē ir sabiedriskās ēdināšanas nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotājiem līdz 90 dienām, ja tas nepieciešams. Abus pakalpojumu Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošinātu pašvaldība.

Izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem koordinētu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sadarbībā ar Valsts robežsardzi un pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijām.

Pašvaldība izmitināšanu un ēdināšanu organizētu ņemot vērā katra Ukrainas civiliedzīvotāja individuālās vajadzības. Tāpat pašvaldība izveidotu un uzturētu to Ukrainas civiliedzīvotāju sarakstu, kuriem pašvaldības administratīvajā vai sadarbības teritorijā tiek nodrošināts izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojums, šī pakalpojuma sniegšanas vietu un izmantošanas apmēru diennaktīs.

Izdevumus par Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināto izmitināšanas pakalpojumu pašvaldībai segtu 100% apmērā no izmitināšanas faktiskajām izmaksām, bet ne vairāk kā 20 eiro par personu diennaktī. Izdevumus par Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināto ēdināšanas pakalpojumu pašvaldībai sedz 100% apmērā no ēdināšanas faktiskajām izmaksām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu