Ukraina: Rostovas un Gomeļas apgabalos izveidotas nometnes algotņiem no Sīrijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Ukrainas robežas tuvumā Krievijas Rostovas apgabalā un Baltkrievijas Gomeļas apgabalā izveidotas nometnes no Sīrijas ievesto algotņu izvietošanai un sagatavošanai, paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Ģenerālštābs vietnē "Facebook" informēja, ka Krievijas spēki turpina savā teritorijā apkopot rezerves, kuras izmantot karā Ukrainā.

Tāpat Ukrainas Bruņoto spēku rīcībā esošā informācija liecina, ka tiek veidotas algotņu grupas, "kuras par atlīdzību ir gatavas izpildīt noziedzīgās Krievijas komandieru pavēles".

Ukrainas armijas ģenerālštābs paziņoja, ka Sīrijā izveidotajos vervēšanas centros karot Krievijas pusē pieteicies jau vairāk nekā tūkstotis cilvēku, bet ap 400 jau ir nogādāti Krievijā, kur Rostovas apgabalā, kā arī Gomeļas apgabalā Baltkrievijā ir izveidotas nometnes viņu izvietošanai un sagatavošanai.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Krievijas Drošības padomes pastāvīgo locekļu sanāksmē aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apgalvoja, ka vairāk nekā 16 000 cilvēku no Tuvajiem Austrumiem pieteikušies palīdzēt Krievijai karot Ukrainā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbildēja, ka ir jāpalīdz šiem algotņiem nonākt Donbasā Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstīti kaujinieki ir pašpasludinājuši tautas republikas.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvalde pēc tam ziņoja, ka Sīrijā izveidoti 14 algotņu vervēšanas centri, un Krievija ārvalstu algotņiem mēnesī maksāšot 300-600 ASV dolārus (270-545 eiro).

Kopš 2015.gada Krievija ir atbalstījusi Sīrijas prezidenta Bašara al Asada cīņu ar dažādiem grupējumiem, kas neatbalsta viņa palikšanu amatā, ieskaitot "Islāma valsti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu