Aptur Krievijas dalību Baltijas jūras parlamentārajā konferencē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns
Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns Foto: Zane Bitere/LETA

Atkārtoti nosodot Krievijas īstenoto netaisnīgo un brutālo militāro uzbrukumu Ukrainai, nolemts apturēt Krievijas dalību Baltijas jūras parlamentārajā konferencē (BJPK), informēja parlamenta Preses dienestā.

BJPK delegāciju vadītāji pieņēmuši deklarāciju par Krievijas parlamentu atstādināšanu no ikgadējās konferences, darba institūciju sanāksmēm un projektiem.

BJPK Latvijas delegācijas vadītājs Arvils Ašeradens (JV) pauž, ka demokrātiskās vērtības, tiesiskums un cilvēktiesības ir parlamentārās konferences sadarbības pamatā. "Kamēr šie pamatprincipi un mērķi tiek dramatiski pārkāpti ar neizprovocētu, brutālu militāru uzbrukumu un agresiju, ko Krievija īsteno pret suverēno un demokrātisko Ukrainu, mēs neredzam nekādu iespēju turpināt mūsu parlamentāro sadarbību ar Krievijas parlamentu un Krievijas novērotāju institūcijām," atsaucoties uz deklarāciju, uzsver Ašeradens.

"Katru dienu uzbrukumi Ukrainai rada arvien bīstamākus draudus mieram, stabilitātei un demokrātijai visā Eiropā un pasaulē. Tiek apdraudētas ne vien Ukrainas pilsoņu, bet visu eiropiešu tiesības un brīvības," pauž Jānis Vucāns (ZZS), kurš šogad BJPK pārstāv Baltijas Asambleju.

Deklarācijā uzsvērts, ka Krievijas uzbrukumi Ukrainai ir pretrunā gan starptautiskajām tiesībām, gan Eiropas drošībai. Tie pārkāpj ANO statūtos ietvertos principus un starptautisko un humanitāro tiesību pamatprincipus. Šis karš ir izraisījis lielāko humanitāro krīzi Eiropā kopš Otrā pasaules kara, atzīmēts deklarācijā.

Kā ziņots, pēc iebrukuma Ukrainā Krievija marta sākumā tika izslēgta no Baltijas jūras valstu padomes, informēja Ārlietu ministrijā.

TVNET jau vēstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu