Rēzeknē uzņemti 44 ukraiņu bēgļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukraiņu bēgļi. Attēls ilustratīvs.
Ukraiņu bēgļi. Attēls ilustratīvs. Foto: Jānis Vingris

Šobrīd Rēzeknē oficiāli ir reģistrēti 44 bēgļi no Ukrainas, galvenokārt tās ir sievietes ar bērniem, atklāja Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā.

Liels bēgļu pieplūdums brīvdienās netika reģistrēts.

Pēc Rēzeknes izglītības pārvaldes datiem jau divi bērni ir noformēti pirmsskolas izglītības iestādē, vēl vienam bērnam šobrīd tiek formēti dokumenti. Nepieciešamības gadījumā visās Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestādēs ir vietas Ukrainas bēgļu dažāda vecuma bērniem.

Skolā šobrīd ir noformēti divi bērni, viņi apmeklē Rēzeknes 6.pamatskolu.

"Šobrīd pašvaldībai lielākā problēma ir vietu trūkums bēgļu izmitināšanai ar pieņemamiem apstākļiem. Vairums no Rēzeknē reģistrētajiem bēgļiem dzīvo pie saviem radiem," atklāja pašvaldībā.

Rēzeknes pašvaldības darba grupa apkopo visu informāciju par nepieciešamo palīdzību bēgļiem un atbilstoši likumdošanai, iespēju robežās, sniedz palīdzību. Tāpat pašvaldība sociālajos tīklos publicē informāciju par nepieciešamo pirmās nepieciešamības mantu un priekšmetu vākšanu grupā “Palīdzība Ukraiņu ģimenēm Rēzeknē“.

Kā vēstīts, visā Latvijā pašvaldības organizē kara bēgļu uzņemšanu no Ukrainas, kurā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu