Renārs Kaupers savās mājās uzņēmis Ukrainas kara bēgli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Kaupers
Renārs Kaupers Foto: Edijs Pālens/LETA

Grupas "Prāta vētra" mūziķi Renārs Kaupers un Māris Mihelsons savās mājās izmitinājuši no Kijivas uz Rīgu atbēgušo Jekaterinu Skuridinu un viņas kaķi,  ziņo izdevums "Kas Jauns?".

Jekaterina ieradās Rīgā 7. marta rītā un Rīgas autoostā satika "Prāta vētras" mūziķi Renāru Kauperu. Mūziķis Katju ar viņas kaķi Pūkaini iesēdināja automašīnā, aizveda uz savām mājām, dodot drošības sajūtu un draudzīgu atbalsta plecu.

"Ja Ukrainā raudāju aiz bailēm un uztraukuma, tad Latvijā - no aizkustinājuma un pateicības," izdevumam atzīst Jekaterina, kura ir grupas "Prāta vētra" koncertu menedžere Ukrainā. 

Viņu uzrunājis pats Renārs, kurš atzinis – nespēj nedomāt par Ukrainā notiekošajām kara šausmām un satraucas, vai Katja ir dzīva, vesela un drošībā. "Viņš teica, lai braucu uz Latviju, ka tā būs drošāk un mierīgāk. Es sacīju, ka man viss ir labi, teicu paldies par piedāvājumu, jo principā nemaz nebiju noskaņota pamest Ukrainu. Manos plānos bija tikai nokļūt kādā drošākā reģionā, turpat savas zemes robežās. Īstenībā tas emocionāli man bija ļoti grūts brīdis, un, sarunājoties ar Renāru, nenoturējos un sāku raudāt.

Raudājām abi, un viņš atkal sacīja, lai mēģinu tikt līdz Rīgai, ka "Prāta vētras" puiši par mani parūpēsies; lai vismaz kādu laiku padzīvoju Latvijā, un uzreiz, kolīdz situācija stabilizēsies, varēšu taču atgriezties Ukrainā,” atminas Jekaterina.

Pirmajā vakarā pēc ierašanās Latvijā Katja ar Renāru apmeklēja mākslas darbinieku rīkoto piketu pret Krievijas karu Ukrainā, un nu viņa kā brīvprātīgā aktīvi darbojas Rīgas Kongresu namā ierīkotajā Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrā.

Nu Jekaterina apmetusies grupas taustiņinstrumentālista Māra Mihelsona un viņa dzīvesbiedres Lauras mājās. 

Foto: Kongresu namā darbojas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu