Valdība atbalsta 2023. gada budžeta pieņemšanas grafiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ministru kabineta sēdē tika skatīts FM sagatavots rīkojuma projekts par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2023.gadam sagatavošanas grafiku.

Atbilstoši piedāvātajam budžeta izstrādes grafikam 12.aprīlī valdībā plānots izskatīt Latvijas Stabilitātes programmu 2022.-2025.gadam, kurā ietvertas makroekonomisko rādītāju prognozes, vidēja termiņa vispārējās valdības budžeta mērķi un fiskālās politikas prioritātes.

Līdz 30.jūnijam tiks iesniegti priekšlikumi par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu FM un Pārresoru koordinācijas centrā, kā arī Valsts kancelejā, ja prioritārais pasākums ietver jaunu amata vietu izveidi vai papildu finansējuma pieprasījumu atlīdzībai.

Šogad 4.oktobrī valdība varētu skatīt ziņojumu par valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta bāzi 2023., 2024. un 2025.gadam, kā arī ziņojumu par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm.

Tāpat 4.oktobrī iecerēts valdībā skatīt ziņojumu par valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātiem un priekšlikumus par šo rezultātu izmantošanu.

Nākamā gada budžetu valdība varētu skatīt 11.oktobrī, bet 14.oktobrī plānota vispārējās valdības budžeta plāna projekta 2023.gadam iesniegšana Eiropas Komisijai un Eirogrupai.

Savukārt aktualizēta budžeta sagatavošanas grafika iesniegšana Ministru kabinetā plānota divu nedēļu laikā pēc jaunievēlētās Saeimas uzticības izteikšanas Ministru kabinetam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu