Krievijas futbola zvaigzne Dzjuba atsaka izlasei ģimenes apstākļu, nevis politisku iemeslu dēļ

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins un Artjoms Dzjuba
Vladimirs Putins un Artjoms Dzjuba Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas futbola izlases zvaigzne Artjoms Dzjuba atteicies pievienoties valstsvienībai ģimenes apstākļu dēļ, nevis politisku iemeslu dēļ, vēsta laikraksts "Sport Express".

Krievijas Futbola savienība otrdien paziņoja valstsvienības 27 kandidātu sarakstu treniņnometnei, kas sāksies 21. martā Maskavā.

Kandidātu lokā nav Krievijas izlases zvaigznes un komandas kapteiņa Dzjubas. 33 gadus vecais uzbrucējs ikdienā pārstāv Sanktpēterburgas "Zeņit".

"Svētdien Artjoms telefonsarunā apliecināja, ka viņš ļoti vēlas spēlēt izlasē. Taču tagad Ukrainā, kur viņam ir daudz radinieku, sarežģīta situācija, tādēļ viņš atvainojās un ģimenes apsvērumu dēļ lūdza nesaukt viņu uz šo nometni," paziņojumā norādījis Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Karpins.

Trenera izteikums radījis iespaidu, ka Dzjuba atteicies pievienoties Krievijas izlasei saistībā ar valsts prezidenta Vladimira Putina īstenoto karadarbību Ukrainā.

Kaut arī Dzjubas tēvs ir dzimis Ukrainas apgabalā Poltavā, kur strādājis par policistu, futbolists laikrakstam "Sport Express" apliecinājis, ka atteikuma iemesls nav saistīts ar politiku.

"Tie nebija politiski iemesli, kamdēļ nepievienojos Krievijas izlasei. Tas saistīts ar ģimenes apstākļiem, kurus nevēlos detalizēti apspriest. Šajā laika posmā vēlos pavadīt laiku kopā ar ģimeni," sacīja Dzjuba.

"Izskatās, ka treneris mani pārprata vai arī viņa vārdi tika interpretēti. Vai esmu gatavs spēlēt Krievijas izlasē? Jā, protams! Nākotnē es ceru, ka mani sauks, ja būšu cienīgs spēlēt. Jebkurš futbolists vēlas spēlēt izlasē," norādīja futbolists.

Dzjuba kopā ar Aleksandru Keržakovu ir Krievijas izlases vēsturē labākie vārtu guvēji - katram pa 30 trāpījumiem. Tiesa, Dzjuba to paveicis 55 mačos, bet Keržakova rēķinā 91 spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu