Video ⟩ Policija pie Brīvības pieminekļa aizturējusi sievieti par atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 16. martā, Leģionāru piemiņas gājienā Rīgā pie Brīvības pieminekļa policija aizturējusi sievieti, kurai pie apģērba piešūts Krievijas karogs.

Pie Brīvības pieminekļa bija ieradusies sieviete, kas pēdējās dienās kļuvusi populāra sociālajos tīklos, jo apmeklēja veikalu, nesot iepirkumu somu ar Krievijas armijas karā pret Ukrainu izmantoto simbolu "Z". Šodien viņas apģērbu rotā pie krūtīm piešūts Krievijas karodziņš.

Pēc pārdesmit minūšu ilgas sarunas ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem sieviete tika iesēdināta Valsts policijas automašīnā un aizvesta.

Pasākuma dalībnieki izklīduši, bet policisti turpina dežurēt pie Brīvības pieminekļa.

Šogad gājiena dalībnieku bija acīm redzami mazāk, nekā tas bija pasākumos pirms Covid-19 pandēmijas.

Gājiena galvgalī gāja organizācijas "Daugavas vanagi" pārstāvji, bija redzami arī atsevišķi Nacionālās apvienības politiķi.

Gājienu pie pieminekļa sagaidīja no Latvijas karogiem izveidota aleja.

Starp pasākuma vērotājiem pie Laimas pulksteņa bija redzami arī tā pretinieki. Piemēram, iepriekšējos gados aktīvi protestējušais Aleksandrs Giļmans. Šoreiz protestētājiem nebija plakātu un viņi tikai vēroja notiekošo.

Arī ziņu aģentūra LETA novēroja, ka acīm redzamu skaļu incidentu pasākuma laikā nebija.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte teica, ka kopumā pasākums aizritējis bez būtiskiem incidentiem. Kopumā šogad gājienā piedalījās aptuveni 200 cilvēki, un tas faktiski ir mazākais šajā pasākumā piedalījušos cilvēku skaits pēdējos gados.

Savukārt attiecībā uz aizturēto sievieti Grāvīte norādīja, ka sieviete nogādāta iecirknī apstākļu noskaidrošanai un viņa iepriekš bijusi policijas redzeslokā. Šī persona ir arī vienīgā šogad šajā pasākumā aizturētā.

Kā ziņots, šodien plkst.11 Vecrīgā pie svētā Jāņa baznīcas sākās latviešu leģionāru piemiņas gājiens uz Brīvības pieminekli.

16.marts jeb Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu