Maskavas Lielo teātri Krievijas agresijas dēļ pamet primabalerīna Olga Smirnova

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Olga Smirnova
Olga Smirnova Foto: AFP/SCANPIX

Viena no krievu baleta zvaigznēm - Maskavas Lielā teātra (krievu: Большой театр) primabalerīna Olga Smirnova, kura nesen nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā, paziņojusi, ka pamet teātri. Viņa nolēmusi pievienoties Nīderlandes Nacionālajam baletam.

30 gadus vecā prīma pagājušonedēļ paziņoja, ka ir "pret šo karu ar katru savas dvēseles stīgu". 

"Runa nav tikai par to, ka katram otrajam krievam, iespējams, radinieki vai draugi dzīvo Ukrainā, vai par to, ka mans pašas vectēvs ir ukrainis un es esmu ceturtdaļukrainiete. Mēs turpinām dzīvot kā 20. gadsimtā, lai gan formāli esam pārgājuši uz 21. gadsimtu. Politiskās lietas ir jārisina tikai miermīlīgu sarunu ceļā. Es nekad nebiju domājusi, ka tā darīšu – kaunēšos par Krieviju, es vienmēr esmu lepojusies ar talantīgiem krievu cilvēkiem, par mūsu kultūras un sporta sasniegumiem. Bet tagad es jūtu, ka ir novilkta robeža, kas šķir pirms un pēc," viņa rakstīja savā paziņojumā.

Nīderlandes Nacionālais balets apstiprināja BBC, ka Olga Smirnova darbu jaunajā teātrī uzsāks nekavējoties. 

Olga Smirnova
Olga Smirnova Foto: AFP/SCANPIX

"Smirnova ir izcila dejotāja, kuru es ļoti apbrīnoju. Es ar lielu interesi sekoju viņas karjerai daudzus gadus. Tā ir privilēģija dejot kopā ar mūsu trupu Nīderlandē – pat ja apstākļi, kas izraisīja šo notikumu, ir neticami skumji. Tomēr mēs kā balets esam gandarīti, ka  mums pievienojas tik iedvesmojoša dejotāja, "sacīja Nīderlandes Nacionālā baleta direktors Teds Brandsens (Ted Brandsen).

Balerīna arī atzinusi, ka jau ilgāku laiku bija domājusi par pievienošanos Nīderlandes baletam, bet tagadējie apstākļi šo procesu paātrināja

Krievija jau 22. dienu turpina iebrukt Ukrainā, nogalinot miermīlīgos iedzīvotājus.

Foto: Bombardēšana Kijivā 15. martā (Ukraina).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu