Lielie izsoļu nami atceļ Krievijas mākslas izsoles

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sotheby's izsole
Sotheby's izsole Foto: RONDA CHURCHILL

Lielie izsoļu nami "Sotheby's" un "Christie's" atcēluši jūnijā plānotās Krievijas mākslas izsoles, vēsta izdevums "The Art Newspaper", atsaucoties uz uzņēmumu oficiālo pārstāvju paziņojumiem.

""Sotheby's" jūnijā nerīkos Krievijas mākslas izsoli. Mēs sirdīs un domās esam ar visiem, kas cietuši Ukrainas krīzes laikā," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Dažas stundas pēc tam, kad "Sotheby's" bija paziņojis par izsoļu atcelšanu, analoģisku lēmumu pieņēma arī "Christie's".

Abi izsoļu nami arī apliecināja, ka pildīs jaunos ASV un Lielbritānijas sankciju likumus, kas liedz darījumus ar sankciju sarakstā iekļautām fiziskām personām un uzņēmumiem.

2021. gada novembrī "Sotheby's" rīkotajā "Krievu nedēļas" mākslas darbi tika pārdoti par 17,7 miljoniem sterliņu mārciņu (21 miljonu eiro).

Zināms, ka daudziem Krievijas oligarhiem ir ievērojamas mākslas darbu kolekcijas. Viens no lielākajiem mākslas kolekcionāriem ir Pjotrs Avens. Viņam pieder liela krievu un padomju laika porcelāna kolekcija. 2021. gadā Avens iegādājies nekustamo īpašumu Rīgā, Valdemāra ielā 19, ar mērķi nākotnē šajā namā izveidot nevalstisku latviešu un krievu mākslas muzeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu