Dzērājšoferis ar stāžu: seniors jau ceturto reizi atvadās no tiesībām par braukšanu reibumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Alkohola lietošana ir kaitīgs ieradums, kas nu nekādi nav savienojams ar transportlīdzekļa vadīšanu. Tas it kā ir vispārzināms, tomēr netrūkst tādu šoferu, kuri riskē ar savu un apkārtējo labklājību un sēžas pie stūres reibumā. Kādam senioram no Baldones tā jau faktiski kļuvusi par ierastu lietu, jo savā mūžā viņš jau četras reizes ir bijis autoskolā un nupat atkal jau pieķerts par braukšanu reibumā.

Cienījamā vecuma Baldones apkārtnes iedzīvotājs, visticamāk, no galvas zina jebkuru ceļu satiksmes noteikumu pantu, jo autoskolas zināšanas ir atsvaidzinājis visai regulāri.

Viņš savā mūžā nebija paspējis iegaumēt vienu likumu – dzērumā sēsties pie stūres nedrīkst.

Tieši vēlme braukt “kunga dūšā” likusi viņam jau četras reizes kārtot autoskolas un CSDD eksāmenus no jauna.

Kārtējo reizi bez tiesībām vīrietis palika brīdī, kad policijas ekipāža viņu izsekoja reibumā braucam no benzīntanka uz mājām.

Reģionālās pašvaldības policijas inspektors Dmitrijs Sokoļenko stāsta:

lai konstatētu reibumu, nebija nepieciešama alkometrs, jo vadītājs gandrīz izvēlās no automašīnas.

Persona regulāri braukusi alkohola reibumā, kamdēļ zaudējusi tiesības, tad atkal atguva un tā no jauna.

Lai pierādītu, ka pie “Volkswagen” stūres braukts skaidrā, sirmais vīrs piekrita iepūst policistu pasniegtajā alkometrā. Tikai,

lai kārtīgi veiktu mērījumu, aizturētajam elpas bijis par maz.

Ceļu policistiem, kurus pasauca palīgā pašvaldības kārtībnieki, aizturētais vīrietis centās iestāstīt savu notikušā versiju, proti, viņš nemaz neesot braucis pie stūres. Video gan apliecināja pretējo. Kā TV3 raidījumam Degpunktā norāda Reģionālās pašvaldības policijas inspektors Dmitrijs Sokoļenko, līdz šim vīrietim tiesības bija atņemtas jau trīs reizes, un tas liecina par bīstamu tendenci. Ļoti liels apdraudējums ir arī tas, ka vīrietis dzīvo blakus skolai.

Šķiet, ka tagad vietējie biežāk apkaimē redzēs sirmo kungu pārvietojoties pa ielu kājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu