Sievietes izvēlējušās savu Gada auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Peugeot 308
Peugeot 308 Foto: Peugeot

Saskaitot konkursa Sieviešu pasaules gada auto žūrijas balsis, par galvenā titula ieguvēju kļuvis Peugeot 308. Šī ir pirmā reize, kad Peugeot saņem šo balvu.

Par titulu Sieviešu pasaules gada auto konkursa pretendenti cīnās divās kārtās. Pirmā kārta noslēdzas ar uzvarētāju paziņošanu sešās kategorijās. Te Peugeot 308 uzvarēja kategorijā Pilsētas un kompaktais auto. Otrajā kārtā konkursa žūrija starp sešiem finālistiem izvēlējās galvenā titula ieguvēju, un pie tā tika 308, turklāt apbalvojums attiecināms kā uz hečbeku, tā arī SW modeli.

Peugeot 308 ir pirmais zīmola modelis, kas ieguvis Pasaules Sieviešu gada auto balvu kopš apbalvojuma izveides 2009. gadā. Līdz šim franču kompānija godināta vien atsevišķās nominācijās. Tā 2017. gadā modelis 3008 uzvarēja SUV kategorijā, bet 2021. gadā 208 un 2008 guva uzvaras pilsētas transportlīdzekļu un pilsētas apvidus auto kategorijās.

Kopš 2009. gada notiekošais

Pasaules Sieviešus gada auto ir vienīgais auto konkurss, kura žūrijā ir tikai sievietes-žurnālistes.

Tās ir 56 dāmas, kas pārstāv 40 valstis piecos kontinentos.

Balsošanas kritēriji ir tādi paši kā jebkuram autovadītājam, izvēloties automašīnu. Runa nav par "sieviešu auto" izvēli. Balsojumā tiek ņemti vērā tādi aspekti kā drošība, kvalitāte, pirkuma cena, dizains, intuitīva braukšana, ekoloģiskums u.c.

Pārstāvētās valstis ir Jaunzēlande, Spānija, Austrija, Dubaija, Krievija, Brazīlija, Japāna, Kipra, Itālija, Somija, ASV, Vācija, Portugāle, Argentīna, Meksika, Dienvidāfrika, Kanāda, Vjetnama, Īrija, Igaunija, Izraēla, Čīle, Anglija, Grieķija, Kolumbija, Austrālija, Nīderlande, Indija, Dānija, Kostarika, Puertoriko, Čehija, Ekvadora, Francija, Peru un Ķīna.

Peugeot 308 - Pasaules Sieviešu gada auto 2022
Peugeot 308 - Pasaules Sieviešu gada auto 2022 Foto: Peugeot
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu