"Amazon" noslēdzis kinokompānijas MGM iegādi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
MGM
MGM Foto: publicitātes

ASV interneta tirdzniecības gigants "Amazon" ceturtdien paziņoja, ka pabeidzis darījumu, ar kuru tas iegādājies amerikāņu kinokompāniju "Metro-Goldwyn-Mayer Inc." (MGM), tādējādi paplašinot savus straumēšanas pakalpojumu piedāvājumus.

Eiropas Komisija (EK) šo darījumu apstiprināja otrdien, bet ASV Federālā tirdzniecības komisija šo ieceri nav bloķējusi.

Darījuma summa veidoja 8,45 miljardus dolāru (7,7 miljardi eiro).

EK otrdien norādīja, ka šis darījums nerada bažas par konkurences kropļošanu, tāpēc tas apstiprināts, nenosakot nekādus ierobežojumus.

Jau ziņots, ka šis kļūs par otru lielāko "Amazon" īstenoto iegādes darījumu pēc tam, kad uzņēmums 2017.gadā par gandrīz 14 miljardiem dolāru nopirka ASV lielveikalu tīklu "Whole Foods Market".

Ar šo darījumu "Amazon", kura videostraumēšanas platformu "Prime Video" izmanto aptuveni 175 miljoni cilvēku pasaulē, iegādāsies MGM 4000 filmu katalogu un vairākas televīzijas programmas.

Šis darījums tiek īstenots laikā, kad notiek straujas izmaiņas nozarē, kurā aizvien vairāk dominē straumēšanas giganti, to vidū "Netflix".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu