Jāpalielina koeficients mērķdotācijai valsts ģimnāziju pedagogu algām, uzsver LIVA prezidents

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ir nepieciešams palielināt koeficientu mērķdotācijas valsts ģimnāziju pedagogu algām aprēķināšanai, to kāpinot no 1,2 uz 1,3, akcentēja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) valdes prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Kalvāns uzskata, ka, ņemot vērā jaunas prasības valsts ģimnāziju darbībai, esot izteikti redzams, ka ģimnāzijām ir jāpaceļ pedagogu algu mērķdotāciju koeficients.

Papildus Kalvāns uzsver, ka LIVA valde vēlētos atrast risinājumu pedagogu slodzes problēmām un cer, ka tas tiks paveikts pedagogu darba samaksas pilnveides darba grupas sanāksmē, kas notiks 31.martā.

Tomēr Kalvāns skaidro, ka LIVA valdes sanāksme ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem, kas norisinājās 11.martā, palīdzēja izprast mērķdotācijas jautājumus detalizētāk. "Saruna bija vērtīga, jo tika izskaidrotas un noņemtas bažas par priekšstatiem, kas bija radušies, lasot šo dokumentu," skaidro LIVA valdes prezidents

Tajā pat laikā LIVA dalībnieki saprotot, ka mērķdotāciju pārveide ir mazs solis sistēmas attīstībā un tā nav fundamentāli jauna pieeja, bet gan esošā modeļa reorganizācija.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) uzskata, ka Ministru kabineta izstrādātais noteikumu projekts pedagogu mērķdotāciju sadalei ir ar vairākām neskaidrībām un riska momentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu