Audi neizslēdz pievienošanos Formula 1

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Formula 1
Formula 1 Foto: Reuters/ScanPix

Izskanot baumām, ka Audi varētu 2026. gadā pievienoties Formula 1, četru gredzenu zīmola tehniskās attīstības vadītājs Olivers Hofmans liek noprast, ka tās nav nepamatotas.

"Motosports ir daļa no Audi DNS. Protams, mēs apsveram dažādas sērijas, lai noskaidrotu, kas sapas ar mūsu Vorsprung 2030 stratēģiju. Pēdējā laikā Pirmajā formulā ir pieņemti daži labi lēmumi noteikumu jomā. Īpaši ar jauno 2026. gada pieeju attiecībā uz ilgtspējību. Bet mums nav laika spiediena."

Tiek ziņots, ka gan Audi, gan Porsche ir piesaistīti diskusijām par 2026. gada F1 spēka agregātiem. Tehnisko izmaiņu rezultātā Formula 1 bolīdos izmantotie spēka agregāti, visticamāk, izmantos aizvien vairāk elektrības un V6 dzinēji darbosies ar ilgtspējīgu degvielu, kas ražota no bioloģiskajiem atkritumiem, ziņo TopGear.com.

"Tie atbilst mūsu stratēģijai," pēc Audi ikgadējās mediju konferences sacīja Hofmans. "Kopumā viņi ir spēruši milzīgus soļus ilgtspējīga motosporta ziņā, kas man kā Pirmās formulas fanam ir ļoti svarīgi. Redzēsim, kas notiks nākotnē Audi motoru sportā."

Jau ziņots, ka FIA ir apņēmības pilna līdz 2030. gadam padarīt F1 par oglekļa neitrālu sporta veidu. Nu, un, ja Audi nolems spert kāju karaliskakā autosporta disciplīnā, tad atklāts ir jautājums, vai Audi startēs ar savu komandu vai tikai kā dzinēju piegādātājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu