Ferrari piloti izcīna dubultuzvaru Bahreinā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ferrari Formula 1 komandas braucējs Karloss Sainss juniors Bahreinas Grand Prix izcīņā
Ferrari Formula 1 komandas braucējs Karloss Sainss juniors Bahreinas Grand Prix izcīņā Foto: Reuters/ScanPix

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas pirmajā posmā, Bahreinas "Grand Prix", kamēr pērnā gada pasaules čempions Makss Verstapens izstājās.

Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Leklēra komandas biedrs Karlos Sainss juniors. Leklērs izcīnīja savu trešo uzvaru karjerā.

Leklērs sacīksti sāka no pirmās starta vietas un priekšējā līnijā viņam līdzās bija Verstapens no "Red Bull" vienības. Otro rindu aizņēma viņu komandas biedri Sainss un Serhio Peress.

Pēc starta gaismu nodzišanas Verstapens apdraudēja Leklēra pirmo vietu, bet uz ceturto pozīciju pakāpās Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), apsteidzot Peresu, kuru apdzina arī Kevins Magnusens ("Haas"). Peress gan sacīkstes turpinājumā atgriezās ceturtajā vietā.

Tuvojoties sacīkšu 20 aplim, Verstapens pāris reizes pabrauca garām Leklēram, taču Monako pilots ātri atguva līderpozīciju. Pēc otrā pitstopa "Red Bull" komanda deva Verstapenam norādes pirmajos apļos saudzēt riepas, par ko nīderlandiešu pilots izrādīja neapmierinātību, jo tas, viņaprāt, liedza apdzīt Leklēru.

Sacīkšu pēdējam nogrieznī boksos devās abi "Red Bull" piloti, cerot, ka ar svaigām riepām izdosies noķert rokās abus "Ferrari" pilotus. Sāncenši atbildēja ar to pašu, taču sacensību ietekmēja trasē devusies drošības mašīna. Sacīkste atsākās sešus apļus pirms finiša un pēc restarta Sainss teju apdzina Verstapenu, bet pasaules čempions savu pozīciju noturēja.

Pjēra Gaslī formula pēc liesmu nodzēšanas
Pjēra Gaslī formula pēc liesmu nodzēšanas Foto: AFP/SCANPIX

Verstapens ilgstoši cīnījās ar stūres mehānisma problēmām, turklāt trīs apļus pirms posma beigām neizturēja viņa auto un nīderlandietis bija spiests izstāties. Ar auto jaudas problēmām noslēgumā saskārās arī Peress, kura vadītajam spēkratam pēdējā aplī nobloķējās dzinējs, tādējādi pie punktiem netika arī otrs "Red Bull" braucējs.

"Ferrari" piloti aizņēma pirmās divas vietas, bet trešais finišēja Hamiltons, aiz kura bija viņa tautietis un komandas biedrs Džordžs Rasels. Piektais finišēja Magnusens, sešinieku noslēdza Valteri Botass ("Alfa Romeo"), septītais bija Estebans Okons ("Alpine"), astotais finiša līniju šķērsoja Juki Cunoda ("AlphaTauri"), devītais bija Fernando Alonso ("Alpine") un kā pēdējais pie punkta tika Džou Guaņjui ("Alfa Romeo").

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu