Labklājības ministrs bezdarba līmeņa pieaugumu prognozē atsevišķās pilsētās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministrs Gatis Eglītis
Labklājības ministrs Gatis Eglītis Foto: Zane Bitere/LETA

Bezdarba līmenis varētu augt atsevišķās pilsētās, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio pieļāva labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).

Pēc viņa viņa paustā, pagaidām netiek nenovērots būtisks bezdarba pieaugums, bet ir paredzams, ka atsevišķās pilsētās, piemēram, Daugavpilī, varētu būt bezdarba līmeņa palielināšanās, vismaz īstermiņā.

"No Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) puses veicam visus pasākumus, esam proaktīvi, lai palīdzētu šiem cilvēkiem pārkvalificēties, iegūt jaunas zināšanas, lai viņi varēt atgriezties darba tirgū pēc iespējas ātrāk," apgalvoja politiķis.

Pašlaik nav plānots mainīt bezdarbnieka pabalsta apmēru vai izmaksas ilgumu, jo, brīvu darba vietu netrūkst, sacīja Eglītis.

Jau ziņots, ka Latvijā faktiskais bezdarba līmenis šogad februāra beigās bija 7,6%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu vidū bezdarba līmenis februārī, tāpat kā janvārī, bija 7%, bet vīriešu vidū faktiskā bezdarba līmenis mēneša laikā samazinājies par 0,1 procentpunktu - līdz 8,1%.

Vienlaikus statistikas pārvaldē norāda, ka NVA reģistrētā bezdarba līmenis februārī samazinājās par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 6,8%.

Statistikas pārvaldē arī min, ka salīdzinājumā ar 2021.gada februāri faktiskā bezdarba līmenis Latvijā ir samazinājies par 0,5 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā ir sarucis par 1,4 procentpunktiem.

2022. gada februārī Latvijā bija 70,2 tūkstoši bezdarbnieku, tostarp 32,3 tūkstoši sieviešu un 37,9 tūkstoši vīriešu, kas ir par 0,3 tūkstošiem mazāk nekā janvārī un par 4,6 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,1 tūkstoti, bet sieviešu - par 0,2 tūkstošiem.

Tāpat jau ziņots, ka AS "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca", kurā strādā vairāk par 600 darbiniekiem, tuvākajā laikā būs spiesta atlaist 300 darbinieku, ja nebūs pieejami atbalsta pasākumi uzņēmējiem.

 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu