Krievijas drošības dienests aicina tiesu aizliegt "Meta"

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) pirmdien lūdzis tiesu nekavējoties aizliegt "Facebook", "WhatsApp" un "Instagram" māteskompāniju "Meta", jo tā strādājot pret Maskavas interesēm laikā, kad tā veic "militāro specoperāciju" Ukrainā.

Tiesa izskatīja prokuroru lūgumu atzīt "Meta" par ekstrēmistisku organizācija un to aizliegt.

Tas ir kārtējais solis Maskavas centienos stingrāk kontrolēt informāciju, kas Krievijas pilsoņiem pieejama par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Organizācijas "Meta" aktivitātes ir vērstas pret Krieviju un tās bruņotajiem spēkiem," tiesā paziņoja FSB pārstāvis Igors Kovaļevskis.

"Mēs lūdzam tiesu aizliegt "Meta" darbību un nekavējoties realizēt šo spriedumu," piebilda Kovaļevskis.

Pēc tam, kad Krievija 24.februārī sāka iebrukumu Ukrainā, Krievijas varasiestādes nobloķējušas piekļuvi "Facebook" un "Instagram", kā arī tviterim.

"Meta" 10.martā paziņoja, ka sociālo tīklu "Facebook" un "Instagram" lietotājiem dažās valstīs būs atļauts aicināt uz vardarbību pret Krievijas armiju, kā arī vēlēt nāvi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vai Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko,

Taču vēlāk "Meta" globālo lietu prezidents Niks Klegs paziņoja, ka šie atvieglojumi attieksies tikai uz cilvēkiem, kas publicē ierakstus sociālajos medijos no Ukrainas.

"Meta" pārstāvis tiesā taisnojās, ka pēc publiskām debatēm uzņēmums mainījis savu politiku un uzskata, ka "rusofobija un aicinājumi uz vardarbību pret Krievijas pilsoņiem ir nepieņemami".

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka sāk izmeklēšanu par ASV kompānijas "Meta" darbinieku nelikumīgiem aicinājumiem uz Krievijas pilsoņu slepkavībām.

"Facebook" un "Instagram" bija plaši izplatīti sociālie tīkli Krievijā, un pēdējais bija sevišķi populārs jauniešu vidū. Arī daudziem mazajiem uzņēmumiem "Instagram" bija galvenā platforma reklāmām, pārdošanai un komunikācijai ar klientiem.

Tviteris un "Facebook" nav pieejami Krievijā kopš marta sākuma, bet "Instagram" tika nobloķēts pirms nedēļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu