Covid-19 pacientu skaitam mazinoties, RAKUS pieaug pacientu skaits citos profilos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķis slimnīcā. Attēls ilustratīvs.
Mediķis slimnīcā. Attēls ilustratīvs. Foto: Madis Veltman

Kamēr Covid-19 epidemioloģiskā situācija Latvijā pamazām uzlabojas, tikmēr Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā (RAKUS) vērojams pacientu skaita pieaugums citos profilos, pavēstīja slimnīcas Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Ilga Namniece.

Dati uz 20.martu liecina, ka kopumā RAKUS ārstējas 257 Covid-19 pacienti - 16 tika stacionēti diennakts laikā. No visiem Covid-19 pacientiem 227 pacientu veselības stāvoklis tika vērtēts kā vidēji smags, bet 30 - smags.

Namniece norādīja, ka ir vērojams Covid-19 pacientu skaita samazinājums, taču vienlaikus ir pieaudzis pacientu skaits citos profilos, sākot ar diagnostiku ambulatorajā nodaļā un beidzot ar pacientiem, kuriem nepieciešama ārstēšana stacionārā, piemēram, traumu dēļ.

Situāciju neatvieglo arī RAKUS personāla slimošana ar Covid-19, jo darbinieki bijuši spiesti strādāt papildu maiņas, lai aizvietotu prombūtnē esošos kolēģus. No 4600 darbiniekiem slimo 32 - 13 aprūpes personāla darbinieki, astoņi ārsti, seši ārstu palīgi, trīs ārstnieciskā procesa nodrošinājuma personāla darbinieki, viens funkcionālais speciālists un vēl viens ārstnieciskā darba atbalsta personāla darbinieks.

"Lai gan Covid-19 pacientu skaits ir mazinājies, un mēs samazinām gultu vietu skaitu atbilstoši pacientu skaitu samazinājumiem, bet tas nenozīmē, ka mediķi var aiziet atvaļinājumos. Mums ir visos citos profilos pacientu pieplūdums, un viņi aiziet uz savām nodaļām strādāt, kur atkal paaugstināta slodze, jo cilvēki iepriekš nav tikuši pie ārsta," atzina Namniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu