Izdevums: Rača mēnešalga finanšu ministra padomnieka amatā varētu būt 1132 eiro

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauda Runā . (Nauris Puntulis, Guntars Račs, Juris Žagars)
Nauda Runā . (Nauris Puntulis, Guntars Račs, Juris Žagars) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Marta sākumā kļuva zināms, ka finanšu ministra Jāņa Reira birojā darbu uz pusslodzi kā padomnieks sācis mūziķis un producents Guntars Račs.

Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" Račs saka: "Es neteiktu, ka tā ir gluži politika. Tā ir finanšu institūcija, ar kuru man bieži bijusi darīšana jau iepriekš, pārstāvot Pašnodarbināto mūziķu biedrību. Acīmredzot atstāju pietiekami labu iespaidu."

Runājot par darba pienākumiem, viņa prioritāte ir saimnieciskās darbības konta ieviešanas veicināšana. "Tas pašnodarbinātajām personām un mikrouzņēmumiem atvieglotu nodokļu norēķinus ar valsti. Centīšos panākt, lai tas ir maksimāli vienkārši, jo labi zinu, kā viss notiek dzīvē. Muzikants vienā vakarā spēlē orķestrī, otrā – privātā ballītē. Viņam ir daudz ienākumu no dažādiem avotiem, un valsts nesaprot, kāds nodoklis kam ir jāpiemēro," skaidro Račs.

Saņemot darba piedāvājumu, mūziķis to rūpīgi izsvēris un aprunājies ar visiem sev svarīgajiem cilvēkiem - neesot bijis neviena, kas teiktu – nē.

"Sieva pat atzina: "Bet tu jau to visu dari un par velti, savas nozares dēļ…" Ja es šādā veidā varu izdarīt vairāk, nedrīkstu neizmēģināt," izdevumam atklāj Račs.

"Privātā Dzīve" lēš, ka Rača mēnešalga jaunajā amatā varētu būt 1132 eiro mēnesī, kas ir puse no 2264 eiro Finanšu ministrijas mājaslapā minētā padomnieka lielā atalgojuma. Tāpat viņam pienākas savs kabinets. Račs gan uzsver, ka darbu nav uzņēmies finansiālu apsvērumu dēļ. 

Račs ir vairāku biedrību - Latvijas mūzikas izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA), Latvijas autoru apvienības (LAA), Latvijas mūzikas producentu apvienības (LaMPA) un Pašnodarbināto mūziķu apvienības – dibinātājs, kā arī Pašnodarbināto mūziķu apvienības padomes loceklis.

Padomnieks sniegs priekšlikumus arī kultūras un radošo industriju jautājumos saistībā ar privātā un publiskā sektora mijiedarbību un valsts budžeta finansējuma efektīvu izmantošanu tajā, kā arī par sadarbību ar nevalstisko sektoru.

Račs ir bundzinieks un dziesmu autors, latviešu mūzikas izdevējs, producents un "Izdevniecības MicRec" īpašnieks, ASV Ierakstu akadēmijas biedrs, vairāku Mūzikas ierakstu gada balvu un Autortiesību bezgalības balvu ieguvējs un septiņu grāmatu autors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu