Kriminālprocesos par atbalsta paušanu Krievijas agresijai iesaistītas septiņas personas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sešos Latvijas Valsts drošības dienesta (VDD) izmeklētajos kriminālprocesos saistībā ar atbalsta paušanu Krievijas agresijai Ukrainā kopumā iesaistītas septiņas personas.

Aizdomās turētā statuss patlaban piemērots sešām personām, savukārt personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss - vienai personai.

Apcietinājumā patlaban atrodas divas personas.

Jau rakstīts, ka viena no lietām ir pret 16.martā leģionāru piemiņas pasākumā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa aizturēto sievieti.

Personai piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Pret personu kriminālprocess sākts pamatojoties uz dienesta rīcībā esošu informāciju, ka persona publiski veikusi darbības, kas attaisno un slavina Krievijas bruņoto spēku militāro agresiju Ukrainā. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Pagājušajā nedēļā Latviešu leģionāru piemiņas gājiens Rīgā noslēdzās mierīgi, taču pie Brīvības pieminekļa bija ieradusies sieviete, kas pēdējās dienās kļuvusi populāra sociālajos tīklos, jo apmeklēja veikalu, nesot iepirkumu somu ar Krievijas armijas karā pret Ukrainu izmantoto simbolu "Z".

16.martā pie Brīvības pieminekļa viņas apģērbu rotāja pie krūtīm piešūts Krievijas karodziņš.

Citā lietā 9.martā tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - Aivim Vasiļevskim, kuru tur aizdomās par Krievijas īstenoto kara noziegumu attaisnošanu, bet iepriekš viņš bijis pamanāms Covid-19 noliedzēju aktīvists. Viņš ir viens no četriem "garīgās attīstības un dziedniecības centra" "DVS Urantija" pārstāvjiem, kuriem inkriminē Krievijas īstenoto kara noziegumu Ukrainā attaisnošanu. Latvijas televīzijas raidījums "De facto" ziņoja, ka viens no četrotnes ir arī Aivja tēvs, dziednieks Ventis Vasiļevskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu