Jelgavas slimnīcas pārstāvis: Situācija ar Covid-19 ir svārstīga

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Kopumā situācija ar Covid-19 pašlaik ir līdzīga kā kopš gada sākuma, svārstīga, bet ar nelielām uzlabojuma tendencēm, atklāja Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga.

Slimnīcas valdes loceklis informēja, ka šobrīd situācija ir stabili nemainīga - Covid-19 pacientu skaits slimnīcā svārstās robežās no 50 līdz 70. Vakar Jelgavas slimnīcā atradās 74 Covid-19 pacienti, no tiem divi intensīvajā terapijā.

"Pacientiem simptomi ir vieglāki, mazāk nepieciešama skābekļa terapija, kā arī ir samazinājies uzturēšanās laiks slimnīcā, pacientu vidējais vecums pieaudzis par 5-7 gadiem, ja salīdzina ar iepriekšējo Covid-19 vilni, kas skaidrojams ar faktu, ka slimnīcā nonāk Covid-19 pacienti ar hronisko slimību saasinājumu cienījamā vecumā," pastāstīja Smilga.

Slimnīcas pārstāvis situāciju vērtē kā līdzīgu kopš gada sākuma.

"Svārstīga, ar nelielām uzlabojuma tendencēm. Kā problēmu var minēt personāla prombūtni, bet tieši šajā radītājā ir vērojama pozitīva tendence, prombūtnē ir 12 darbinieki, bet februārī un marta sākumā prombūtnē bija 40 darbinieki," atklāja Smilga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu