"Liels un mazs" atzīts par labāko bērnu grāmatu izdevēju Eiropā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Balvu Boloņā saņem Alīse Nīgale un Kristīne Jonuša
Balvu Boloņā saņem Alīse Nīgale un Kristīne Jonuša Foto: No personīgā arhīva

Izdevniecība "Liels un mazs" atzīta par gada labāko bērnu grāmatu izdevēju Eiropā, liecina informācija Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus tīmekļvietnē.

Balvai ik gadu tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām - Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji.

Šogad "Liels un mazs" sacentās ar izdevniecību "Samokat" no Krievijas, divām izdevniecībām no Francijas - "Helium" un "Editions Thierry Magnier", kā arī izdevniecību "Wytwornia" no Polijas.

Balva "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" tika pasniegta desmito reizi, un izdevniecība "Liels un mazs" bijusi nominēta pēdējās piecas reizes pēc kārtas.

Uzvarētāji pirmdien tika paziņoti 59. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus laikā, un par nominētajām izdevniecībām balsoja tajā reģistrētie nozares profesionāļi. Starptautiskais Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir pasaules nozīmīgākā bērnu grāmatniecības nozares tikšanās.

Balvu piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie īsteno inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

Kopš 2014. gada attīstās arī "Liels un mazs" izdoto grāmatu tulkošana un izdošana pasaulē - noslēgti vairāk nekā 90 līgumi par 36 nosaukumu tulkošanu un izdošanu 25 pasaules valodās. Nesen panākta vienošanās par jauniem tulkošanas tiesību pārdošanas darījumiem: Anetes Meleces bilžu grāmata "Kiosks" iznāks krievu, portugāļu un krievu valodā, Signes Viškas un Elīnas Brasliņas bilžu grāmata "Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu" tiks izdota vācu, čehu un franču valodā, Laura Gundara stāsts "Sveiks, Vali" tiks izdots ķīniešu valodā, Līvas Ozlas bilžu grāmata "Eju meklēt!" - franču valodā, bet arābu valodā plānots tulkot un izdot Daces Kravales grāmatu "Dorabellas istaba" ar Viviannas Marias Stanislavskas ilustrācijām un Rebekas Lukošus bilžu grāmatu "Nepaklausīgais vectēvs".

Anete Melece "Kiosks"
Anete Melece "Kiosks" Foto: LETA

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" šī gada nogalē svinēs savu 18. dzimšanas dienu, tādējādi sasniedzot pilngadību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu