"Riga IFF" izsludina pieteikšanos filmu konkursiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga IFF"
"Riga IFF" Foto: Pēteris Vīksna

Rīgas Starptautiskais kino festivāls ("Riga IFF") aicina filmu veidotājus sešos konkursos pieteikt savus darbus, kas veidoti pilnmetrāžas, īsmetrāžas, bērnu un mūzikas audiovizuālajos formātos, informēja festivāla organizētāji.

Līdz 22. aprīlim filmas var iesniegt bez pieteikuma maksas. Festivāls šogad norisināsies no 13. oktobra līdz 23. oktobrim.

"Riga IFF" starptautiskajā pilnmetrāžas filmu konkursā režisori no Baltijas jūras un Ziemeļvalstu reģiona sacentīsies par festivāla galveno balvu - "Zelta gaili", kā arī naudas godalgu 4000 eiro apmērā. Darbus pēc to mākslinieciskās kvalitātes, novatorisma un aktualitātes vērtēs starptautisku kino profesionāļu žūrija.

Īpaša uzmanība festivālā tiek veltīta visātrāk uz mākslinieciskām novitātēm un pārmaiņām sabiedrībā reaģējošajam kino formātam - īsfilmām. Arī šogad "Riga IFF" aicina pieteikt dažādu žanru un tematikas darbus nacionālajam un starptautiskajam īsfilmu konkursam, kurā žūrijas izvēlētajiem darbiem būs iespēja sacensties ne tikai par festivāla balvu "Sudraba zalktis" un naudas balvām 1000 eiro un 2000 eiro apmērā, bet arī kandidatūru Eiropas Kino akadēmijas (EFA) balvai "Eiropas īsfilma 2023".

Festivāla bērnu filmu sadaļa "Kids’ Reel" piedāvā pieteikties bērnu pilnmetrāžas un īsmetrāžas filmu konkursiem, kuros iekļautos darbus vērtēs Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) biedri. Konkursa uzvarētāji saņems nomināciju ECFA balvai un iespēju iegūt Eiropas labākās bērnu īsmetrāžas vai pilnmetrāžas filmas apbalvojumu. Tāpat bērnu filmu veidotāji sacentīsies par festivāla bērnu žūrijas piešķirtu balvu - filmas izrādīšanas tiesību iegādi no Latvijas Televīzijas.

Pēc gada pārtraukuma festivāla konkursu klāstā atgriežas reģionā unikālais Baltijas mūzikas video konkurss, kas īpašā notikumā pulcēs profesionālu žūriju, šī žanra entuziastus un cienītājus, kā arī pašus mūzikas video veidotājus. Īpašajā seansā izrādītie darbi sacentīsies par "Sudraba zalkša" balvu, kas šogad papildināta ar naudas balvu 1000 eiro apmērā.

Foto: Rīgas Starptautiskā kinofestivāla "Riga IFF" atklāšanas pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu