"Eurostat": Latvijā būvniecības produkcijas izlaide ceturtajā ceturksnī samazinājusies par 11%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā būvniecības produkcijas izlaide pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar oktobri-decembri pirms gada samazinājusies par 11%, tai esot starp astoņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina otrdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati, kas apkopoti par 26 bloka dalībvalstīm.

Vēl kritums gada izteiksmē ceturtajā ceturksnī bijis Īrijā (-0,1%), Francijā un Beļģijā (abās valstīs -0,7%), Luksemburgā (-2,9%), Rumānijā (-3%), Vācijā (-4,6%) un Slovēnijā (-11%).

Tikmēr straujākais pieaugums šajā periodā reģistrēts Ungārijā (+19,2%), Itālijā (+15,9%) un Maltā (+12,4%). Lietuvā būvniecības produkcijas izlaide kāpusi par 0,8%, bet Igaunijā – par 9,4%.

ES vidēji ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada būvniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 2,2%, bet eirozonā kāpums bijis 1,6%.

Vienlaikus ceturkšņa izteiksmē būvniecības produkcijas izlaides apjoms ES palielinājās par 1%, bet eirozonā - par 0,6%.

Ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar trešo ceturksni būvniecības izlaides apmērs samazinājies deviņās ES dalībvalstīs, no kurām straujākais kritums bijis Latvijā (-3,6%), bet straujākais pieaugums reģistrēts Īrijā (+6,2%). Lietuvā bijis kritums par 0,6%, bet Igaunijā fiksēts kāpums par 2,8%.

Nav pieejami dati par Kipru, jo tie ir konfidenciāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu