Krievu aktrise Marija Maškova publiski nostājas pret savu tēvu - Putina atbalstītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Maškova ar tēvu Vladimiru Maškovu
Marija Maškova ar tēvu Vladimiru Maškovu Foto: Instagram/masha_mashkova_official

Populārā krievu aktrise Marija Maškova pirms dažām dienām sniegusi interviju ASV ziņu kanālam CNN, kurā atklāj, ka Krievijas agresijas dēļ nopietni sastrīdējusies ar savu tēvu - aktieri Vladimiru Maškovu, kurš bija viens no tiem, kurš pirms dažām dienām uzstājās Putina kara atbalsta pasākumā Lužņiku stadionā.

Maškova ASV dzīvo jau sešus gadus un skaidri paudusi savu nostāju pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Aktrise atklāj, ka nesen notikušajā telefonsarunā ar tēvu esot bijusi spiesta uzklausīt Kremļa propagandas murgus. 

"Tēvs man ar meitām prasīja nekavējoties atgriezties Krievijā, būt labai krievietei, lūgt cilvēkiem piedošanu par nodevību un būt ar krieviem, ar maniem cilvēkiem un palīdzēt cīnīties ar ukraiņu nacistiem," viņa saka. 

Arī pats Vladimirs Maškovs uz skatuves Lužņikos uzsvēra, ka Krievija cīnās par pasauli "bez nacistiem", tādējādi stiprinot Kremļa propagandas absurdo naratīvu par to, ka Ukrainā mīt nacisti.

"Mēs esam par mūsu armiju, par mūsu prezidentu," viņš teicis savā uzrunā ar varu un viltu stadionā sapulcinātajiem ļaudīm.

Maškova ar nožēlu atzīst, ka tiešām liela daļa krievu atbalsta karu Ukrainā.

"Tas salauž manu sirdi. Bet tas ir sīkums salīdzinājumā ar to, ko šobrīd piedzīvo Ukrainas cilvēki – viņi mirst," intervijā CNN saka Maškova.

Viņa arī uzsver, ka pati savām acīm ir redzējusi Ukrainu, tās labsirdīgos cilvēkus.

"Neviens no ukraiņiem mani neienīda par to, ka esmu krieviete. Neviens no viņiem neprasīja, lai Vladimirs Putins viņus glābtu," viņa saka. 

Atgādinām, ka Vladimirs Maškovs ir padomju un krievu aktieris un kinorežisors, kurš filmējies arī Holivudā. Kopā ar Tomu Krūzu viņš redzams lentē "Neiespējamā misija – spoku protokols".

Maškovs ir viens no tiem, kas tikko kā iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā par kara propagandu un agresijas pret Ukrainu atbalstīšanu. 

Atgādinām, ka kultūras ministra Naura Puntuļa ieskatā Latvijā nevēlamo personu sarakstā ir iekļaujami Poļina Gagarina, Sergejs Žukovs, Aleksejs Potehins, Timurs Junusovs (Timati), Nikolajs Rastorgujevs, Vitālijs Loktevs, Aleksandrs Jerohins, Sergejs Pereguda, Dmitrijs Streļcovs, Aleksejs Tarasovs, Pāvels Sučkovs, Aleksejs Kanturs, Natālija Podoļska, Dmitrijs Pevcovs, Ņikita Mihalkovs, Ilze Liepa, Viktorija Ciganova, Staņislavs Mihailovs, Valērijs Gergijevs un arī Vladimirs Maškovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu