Kuleba: Baltkrievijas armija nav gatava karot pret Ukrainu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Ukraina ir pilnīgi skaidri likusi saprast Baltkrievijas pusei - ja Baltkrievijas bruņotie spēki ienāks Ukrainas teritorijā un sāks kaujas, tad tiks iznīcināti bez žēlastības tāpat kā Krievijas spēki, apliecinājis Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Mēs ļoti vienkārši un skaidri to komunicējām Baltkrievijas pusei - ja tās bruņotie spēki ienāks Ukrainas teritorijā, sāks šeit kauju operācijas, tad tiks bez žēlastības iznīcināti, tāpat kā tiek iznīcināta Krievijas armija," telemaratona ēterā sacīja ministrs.

"Es uzskatu, ka tas ir pēdējais, kam vajadzētu interesēt baltkrievus - lai viņu bērni, brāļi un vīri šeit ietu bojā par kaut kādām absurdām Putina un Lukašenko idejām," norādīja Kuleba.

Ukrainas valdībai ir informācija, ka Baltkrievijas armija negrib un nav gatava karot, viņš piebilda.

Atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes informāciju, ziņu aģentūra "Ukrinform" vēstīja, ka Krievijas specdienestu darbinieki cenšas pielauzt Baltkrievijas karavīrus piedalīties karā pret Ukrainu, solot atalgojumu no 1000 līdz 1500 ASV dolāriem (910-1365 eiro) mēnesī.

Vienlaikus parādījusies informācija, ka Baltkrievijas karavīri plāno padoties gūstā, ja tiks nosūtīti karot uz Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu