Deviņi Latvijas iedzīvotāji pieteikušies karot Ukrainas armijas pusē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Kopš normatīvā regulējuma pieņemšanas kopumā saņemti deviņi Latvijas iedzīvotāju pieteikumi karot Ukrainas armijas pusē, pavēstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle.

NBS saskaņā ar spēkā esošo kārtību aicina vispirms vērsties Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai Saeima 28.februārī pieņēma grozījumus Nacionālās drošības likumā, ļaujot Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi sākt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos. Grozījumi stājās spēkā 1.martā.

Brīvprātīgajiem, kuri vēlas stāties Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajā Starptautiskajā teritoriālās aizsardzības bataljonā, jāvēršas Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Pēc apstiprinājuma saņemšanas no vēstniecības brīvprātīgajam jāziņo NBS Mobilizācijas pārvaldei, rakstot vēstuli uz adresi Krustabaznīcas iela 9, Rīga, LV-1006, vai arī elektroniski parakstītu vēstuli uz e-pasta adresi "rpus@mil.lv", norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dienesta veidu un dienesta valsti.

Plašāka informācija pieejama Ukrainas vēstniecības Latvijā mājaslapā.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija un NBS aicina pilsoņus pirms iesaistīšanās aktīvā karadarbībā Ukrainā ļoti nopietni izvērtēt savas militārās zināšanas un iemaņas, kuras miera apstākļos ir iespējams iegūt, sākot dienestu Latvijas bruņotajos spēkos.

NBS norāda, ka profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, kuriem ir spēkā līgums par dienestu NBS, dalība citas valsts bruņotā konfliktā nav atļauta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu