Vieglā auto un autobusa sadursmē pie Botāniskā dārza cieš pieci cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Trešdien līdzās Botāniskajam dārzam notika Rīgas satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme. Traumas tajā guva pieci cilvēki.

Cietušie 4. maršruta autobusā mēroja ceļu Imantas virzienā. Kāds sēdēja krēslā, kāds stāvēja kājās, kad pēkšņi Dzirciema ielā, netālu no Jūrmalas gatves krustojuma, sabiedriskajā transportā milzu ātrumā, teju frontāli ietriecās kāds Volkswagen.

Autobusa vadītājs TV3 raidījumam Degpunktā stāsta, ka vieglais auto negaidīti iebraucis pretējā joslā tieši pretī autobusam. Viņš centies ar stūri manevrēt un samazināt ātrumu, taču nesekmīgi. "Pirmais, ko izdarīju, izsaucu ātro palīdzību, pēc tam jau ziņoju policijai. Viņš brauca ar lielāku ātrumu par 20 kilometriem stundā, viņš apdzina abas joslas, mašīnas, kas brauca pa divām joslām. Viņš dzina pa pretējo," saka autobusa šoferis.

Mediķi oficiāli apstiprina, ka cietuši pieci cilvēki, visi ir satiksmes autobusa pasažieri. Gūtās traumas speciālisti vērtē kā vieglas, trim cilvēkiem palīdzība sniegta notikuma vietā, bet divus tomēr nācās vest uz slimnīcu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Volkswagen šoferis, kas tomēr vēlāk uzradās, no notikuma vietas nekur nebija pazudis, vien pagājis nostāk, gaidot ceļu policijas ierašanos. Viņš Degpunktā pastāstīja, kā sanāca izraisīt visai iespaidīgo avāriju.

"Bija mašīna blakus manai mašīnai, es gribēju to vai nu apsteigt, vai braukt tai aizmugurē. Nolēmu apsteigt, pamēģināju, bet man nesanāca. Es pretējā joslā nebiju izbraucis, nesaprotu, kā tas sanāca, ja godīgi. Iznāk, ka ietriecos autobusā un mašīnu sameta šķērsām, un autobuss aizvilka uz priekšu. Paskatieties, kur mēs saskrējāmies, jūs varat pat nofilmēt! Redzat tās pēdas? Es biju savā joslā. Mēs te saskrējāmies, jo autobuss bija izlīdis, man nebija kur likties, jo mašīna bija labajā pusē," – tā Volkswagen vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu