Jūrmalā no aprīļa pieaugs siltumenerģijas tarifs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jūrmalā siltumenerģijas tarifs no 1.aprīļa pieaugs par 10,5% - līdz 77,34 eiro par megavatstundu (MWh), informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Vienlaikus, stājoties spēkā jaunajam SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifam, vēl aprīlī pilsētā turpinās piemērot valstī noteikto maksimālo siltumenerģijas tarifa līmeni - 68 eiro par MWh.

SPRK skaidro, ka uzņēmuma siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu veidojošajās izmaksās ir iekļautas dabasgāzes un šķeldas izmaksas.

Tarifa pieaugumu no 1.aprīļa ietekmējis šķeldas cenas palielinājums. Apstiprinātajā tarifā no saražotā siltumenerģijas daudzuma, izmantojot šķeldu, plānots saražot 44%, savukārt izmantojot dabasgāzi - 56%.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Kompānija "Jūrmalas siltums" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,477 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2021.gadu vēl nav publiskoti, bet 2020.gadā "Jūrmalas siltums" strādāja 6,2 miljonu eiro apgrozījumu un 598 337 eiro peļņu. Uzņēmums pilnībā pieder Jūrmalas pašvaldībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu