Rešetins par propagandas postošo spēku: Situācija eskalēsies arī pie mums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dailes teātra režisors Intars Rešetins piedalās preses konferencē par Dailes teātra 2019./2020. gada sezonas aktualitātēm.
Dailes teātra režisors Intars Rešetins piedalās preses konferencē par Dailes teātra 2019./2020. gada sezonas aktualitātēm. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aktieris un režisors Intars Rešetins dažas dienas pēc kara sākuma kā brīvprātīgais devās uz Ukrainu, lai nogādātu humāno palīdzību un atvestu bēgļu ģimenes. Šobrīd intervijā žurnālam "Ir" viņš aicina iesaistīties arī informācijas karā, un tas jādara ikvienam no mums.

Sākoties karam Ukrainā, Intars Rešetins nevarēja nosēdēt mierā, tāpēc iesaistījās brīvprātīgo kustībā. Sēdās pie stūres un brauca uz Ļvivu. 

Sarunā ar žurnālu viņš pieskaras arī Krievijas kara propagandas postošajai ietekmei uz cilvēku prātiem. 

"Viena daļa krieviski runājošo dzīvo citā informācijas telpā. Viņi seko līdzi notikumiem Krievijā un tikai pēc tam interesējas par to, kas notiek šeit... Šobrīd ir būtisks jautājums, kādu pozīciju krievvalodīgie gatavi paust," viņš saka, piebilstot, ka situācija eskalēsies arī pie mums Latvijā, ne tikai Ukrainā.

"Tāpēc, draugi mīļie, esiet konkrēti un beidziet laipot. Tiem, kuri ir par Putinu, vajadzētu doties savas mīļās Krievzemes virzienā,"

viņš saka.

"Domāju, būtu godīgi un cilvēcīgi braukt un aizstāvēt savu zemi, savas vērtības, kas nesaskan ar mūsu. Bez naida, bet — ja esat ar viņu, brauciet, mīļie, projām! Jāpauž skaidra pozīcija, neeskalējot konfliktus un neraisot provokācijas, jo agresoriem to vien tik vajag. Vienkārši, mīļie draugi, esam patiesi cits pret citu. Nē, visi krievi nav okupanti. Esmu pārliecināts, ka daļa pieņem Eiropas un latviskās vērtības. Varbūt citi aizmaldījušies, jo radi dzīvo Krievijā un visu informāciju sūta no turienes, ir apjukums. Tāpēc aicinu katru padomāt, kā pasniegt patiesību, lai acis atvērtos. Ja acis atvērsies un arī tad nekas nemainīsies, tad patiešām — brauciet prom, nebūs labi."

Atgādinām, ka Intars Rešetins dzimis Valmierā, mācījies Rūjienas vidusskolā. Ieguvis bakalaura grādu Latvijas Kultūras akadēmijā, Teātra un kino aktiera specialitātē, kā arī maģistra grādu režijas un vizuālās mākslas programmā. Intara darbības diapazons ir ļoti plašs – viņš ir ierunājis lomas Radioteātrī, nospēlējis daudzas lomas kinofilmās un TV seriālos, darbojies kā režisors, kā arī vadījis šovus un pasākumus.

Pilnu interviju ar Intaru Rešetinu lasiet žurnālā "Ir".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu