Baltijas valstu parlamentu spīkeri ceturtdien apmeklē Kijivu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Lietuvas Seima spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena un Igaunijas Rīgikogu spīkers Jiri Ratass ceturtdien apmeklējuši Kijivu un tikušies ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu un Augstākās radas spīkeru Ruslanu Stefančuku, liecina publicētā informācija sociālajos tīklos.

"Šodien Baltijas valstu un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāji parakstīja kopīgu deklarāciju, kurā pausts nosodījums Krievijas agresijai, atbalsts Ukrainai un paātrinātai Ukrainas uzņemšanai Eiropas Savienībā," tviterī rakstījusi Mūrniece.

"Mēs, Baltijas parlamentu vadītāji, bijām šeit, lai paustu solidaritāti ar Ukrainu. Apliecināju mūsu mīlestību un apbrīnu Ukrainas prezidentam, valdībai un parlamentam, visai ukraiņu tautai, cīnoties par brīvību un demokrātiju Ukrainā," viņa norādījusi.

"Pateicos Lietuvas, Latvijas un Igaunijas vadībai mūsu valdības vārdā," tvītojis Ukrainas premjers. "Esmu pateicīgs katram šo valstu pilsonim par ukraiņu uzņemšanu un par visu atbalstu Ukrainai. Apturēsim agresoru kopā!"

"Šodien esmu Kijivā, kas pārpilna drosmes un ticības," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Čmilīte-Nilsena. "Jau 29 dienas turpinās karš - tas ir par daudz. Katra kara minūte - tas ir par daudz."

Viņa atgādinājusi, ka ukraiņi ar ieročiem rokās cīnās ne tikai par savu brīvību un suverenitāti, bet arī par visas Eiropas brīvību, savukārt Eiropai tagad jāatbalsta Ukraina, sniedzot tai gan ekonomisku, gan militāru, gan diplomātisku atbalstu.

"Tomēr joprojām paveikts par maz. Mums katru dienu jāpieprasa izbeigt šo brutālo agresiju un atjaunot Ukrainas teritoriālo integritāti, konsekventi jāturpina sniegt reālu aizsardzības, politisko, finansiālo, humāno un cita veida palīdzību. Nodrošināt Ukrainai pretgaisa aizsardzību. Pēc iespējas drīzāk piešķirit Ukrainai ES kandidātvalsts statusu," uzsvērusi Lietuvas Seima spīkere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu