Austrālija noteiks sankcijas Baltkrievijai un Krievijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālija piektdien paziņoja, ka saistībā ar Krievijas karu Ukrainā noteiks sankcijas Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko un viņa ģimenes locekļiem, kā arī 22 Krievijas propagandistiem un dezinformācijas līdzstrādniekiem.

Sankcijām pakļauto personu vidū ir arī tādu organizāciju kā RT, Stratēģiskais kultūras fonds, "InfoRos" un "NewsFront" vecākie redaktori, pavēstīja Austrālijas ārlietu ministre Marisa Peina.

Līdz ar to Kanberas sankcijām pakļauto prokremlisko propagandistu skaits pieaudzis līdz 32.

Šis solis atspoguļo "dezinformācijas stratēģisko svarīgumu Krievijas centienos leģitimizēt Putina neizprovocēto un nelikumīgo iebrukumu Ukrainā", sacīja Peina.

Sankcijas noteiktas Lukašenko, viņa dēlam Viktoram un sievai Gaļinai, ņemot vērā Minskas "stratēģisko atbalstu Krievijai un tās militārajiem spēkiem to uzbrukumā Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei".

Pasākumi, kas tiek izziņoti mēnesi pēc Krievijas iebrukuma sākuma, iecerēti, "lai nodrošinātu, ka Krievija un tie, kas atbalsta tās nelikumīgo, neizprovocēto uzbrukumu kaimiņvalstij, samaksā augstu cenu", norādīja ministre.

Ceturtdien ASV pavēstīja, ka saistībā ar karu Ukrainā noteiks sankcijas vairāk nekā 400 cilvēkiem un organizācijām, arī Krievijas oligarhiem, politiķiem un aizsardzības uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu