Pagājušā nedēļā šogad pirmo reizi samazinājās vidējā degvielas cena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijā marta trešajā nedēļā pirmo reizi šajā gadā samazinājās vidējā degvielas cena - 95.markas benzīnam cena saruka par 3%, bet dīzeļdegvielai cena samazinājās par 4,6%, liecina Eiropas Komisijas (EK) apkopotie dati.

EK ik nedēļu apkopo dalībvalstu datus par vidējām degvielas cenām. Komisijas dati liecina, ka pagājušā nedēļa bija pirmā šajā gadā, kad degvielas cenas neturpināja augt, bet samazinājās.

Šonedēļ publiskotā EK informācija par iepriekšējo nedēļu liecina, ka Latvijā litrs 95.markas benzīna nedēļā no 15. līdz 21.martam maksāja vidēji 1,824 eiro par litru.

Nedēļu iepriekš vidējā 95.markas benzīna cena bija 1,881 eiro par litru, bet vēl nedēļu iepriekš - 1,686 eiro par litru.

Savukārt vidējā dīzeļdegvielas cena pagājušā nedēļā bija 1,733 eiro par litru. Nedēļu iepriekš vidējā dīzeļdegvielas cena sasniedza 1,817 eiro par litru, bet vēl pirms nedēļas tā maksāja vidēji 1,603 eiro par litru.

Gan 95.markas benzīnam, gan dīzeļdegvielai vidējās cenas rekords tika sasniegts šogad nedēļā no 8. līdz 14.martam, kad 95.markas benzīna vidējā cena bija 1,881 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas vidējā cena bija - 1,817 eiro par litru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu