Noskaidroti konkursa “Gada preču zīme 2022” uzvarētāji

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes attēls

Ceturtdien, 27. aprīlī, paziņoti konkursa “Gada preču zīme 2022” uzvarētāji, un nominācijā “Gada preču zīme – Latvijai” 1.vietu ieguvusi SIA “LIGNEX” preču zīme “woowooll”, savukārt nominācijā “Gada preču zīme – pasaulei” visaugstāko apbalvojumu saņēma SIA “SILVANOLS” preču zīme “SILVANOLS - created by nature, perfected by science”.

Nominācijā “Gada preču zīme – Latvijai”, konkursam kopumā tika pieteikta 41 preču zīme, 2. vietu ieguva SIA “ELVI Latvija” ar preču zīmi “ elvi PAR SAVĒJIEM!”, bet 3. vietu – SIA “DeskTime” logotips Apbalvošanas ceremonijā tika godināti arī konkursa organizatoru simpātiju balvu ieguvēji, kur Patentu valde pasniedza diplomu SIA “DORMERS” preču zīmei “ OAK'A BBQ HANDMADE IN LATVIA”, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) – Latvijas Universitātes preču zīmei “ICEBREAKERS”, savukārt Latvijas Dizaineru savienība – SIA “DVX” preču zīmei “SEMIGALLS”. SIA “LIGNEX” preču zīme “woowooll” saņēma vēl vienu atzinību - intelektuālā īpašuma jomas profesionāļu - Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas Latvijas Nacionālās grupas speciāli veidotu balvu.

Nominācijā “Gada preču zīme – pasaulei” kopumā tika saņemti 19 pieteikumi, un 2. vietu ieguva AS “RĪGAS PIENA KOMBINĀTS” preču zīme “Rasēns”, bet 3. vietu un LTRK simpātiju balvu – SIA “H.A.Brieger” preču zīme “Dzintars WHITE AMBER EAU DE PARFUM”. Savukārt Patentu valde simpātiju balvu pasniedza SIA “SILVANOLS” preču zīmei “goRespiro”.

Patentu valdes direktors Agris Batalauskis: "Mums Latvijā ir daudz cilvēku un uzņēmumu, kuri izprot intelektuālā īpašuma nozīmīgumu un mēs atzinīgi novērtējam tos uzņēmumus, kuri ieguldījuši laiku, pūles un līdzekļus, lai izveidotu spēcīgu sava zīmola tēlu, to aizsargājot ar reģistrētas preču zīmes palīdzību, tādējādi tiek nodrošināta godīga konkurence, kā arī tiek veicināta citu uzņēmēju vēlme investēt savu produktu kvalitātes uzlabošanā, zīmola un reputācijas veidošanā un uzturēšanā.”

“Man ir patiess prieks šogad uzņemt konkursa “Gada preču zīme 2022” apbalvošanas ceremoniju Uzņēmēju namā, lai godinātu konkursa laureātus un izceltu viņu ieguldījumu mūsu valsts attīstībā un konkurētspējā. Intelektuālais īpašums ir nozīmīgs ne tikai pašiem komersantiem, bet arī Latvijas ekonomikai, tādēļ tiem, kuri ir paveikuši savus mājas darbus jeb reģistrējuši preču zīmes, tiesiskā aizsardzība ir daudz augstākā līmenī nekā tiem, kuri paļaujas uz veiksmi,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

“Manuprāt, preču zīmju dizainā slēpjas uzņēmuma un klienta savstarpējā sinerģija, kur radošums sastopas ar prasmi, rezultātā radot nepārspējamu preču zīmi, kas ietekmē patērētāju emocijas un izpaužas kā kaislība pret produktu un komunicē ar lietotāju,” pārdomās dalās Latvijas Dizaineru savienības valdes priekšsēdētāja Kristiāna Kazarjana.

“Gada preču zīme 2022” pasākumā pirmo reizi pasniegta arī intelektuāla īpašuma balva “VIZIONĀRS”, ko saņēma robotikas uzņēmums SIA “AERONES ENGINEERING”, tādējādi izceļot un novērtējot kompānijas nemitīgās pūles, virzoties pretī noteiktajiem mērķiem.

Konkursu “Gada preču zīme 2022” jau desmito gadu rīko Patentu valde sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Dizaineru savienību.

Iepriekšējos gados apbalvojumu ir saņēmuši: AS “VALMIERAS PIENS”, AS “Rīgas piena kombināts”, SIA “Zekants”, SIA “Labie koki”, Latvijas Nacionālā opera un balets, SIA “Manilla”, SIA “MILZU!”, Jelgavas novada pašvaldība, SIA “Enogam” (“Gada preču zīme – Latvijai”), SIA “GAMMA - A”, AS “SAF Tehnika”, “AS PRINTFUL LATVIA”, Mārtiņš Barkāns (SIA “Abavas dārzi”), SIA “Rāmkalni”, SIA “Marine Insurance Services”, SIA “Latvijas Piens”, SIA “Lattelecom”, AS “Spodrība” (“Gada preču zīme – pasaulei”).

***

Līdz 10. aprīlim aicinājām balsot par preču zīmi, kura, jūsuprāt, ir iemantojusi patērētāju un klientu uzticību, ir atpazīstama tirgū un vizuāli pievilcīga.

Tuvākajā laikā sazināsimies ar pieciem laimīgajiem:

  • rein****@gmail.com;
  • nor****@inbox.lv;
  • pan***@gmail.com;
  • gin*** @gmail.com;
  • eva***@gmail.com.

Viņi, reģistrējoties balsojumam, izlozē balvā ieguvuši dāvanu karti ceļojumam 100 eiro vērtībā.

Paldies ikvienam balsotājam, un uz tikšanos pēc gada, kad jūsu vērtējumam nodosim jau nākamos konkursa “Gada preču zīme 2022” dalībniekus!

Balsojums tapis sadarbībā ar Latvijas Republikas Patentu valdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu