Pirmos līgumus ar rīdziniekiem, kas izmitina Ukrainas bēgļus, varētu noslēgt jau nākamnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola piedalās preses konferencē par Rīgas atbalsta centra izveidi Ukrainas iedzīvotājiem bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā Kaļku ielā 1.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola piedalās preses konferencē par Rīgas atbalsta centra izveidi Ukrainas iedzīvotājiem bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā Kaļku ielā 1. Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamnedēļ varētu tikt noslēgti pirmie līgumi ar rīdziniekiem, kuri pie sevis ir izmitinājuši kara bēgļus no Ukrainas, šodien preses brīfingā teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (K).

Politiķe uzsvēra, ka darbs pie atbalsta izstrādes iedzīvotājiem, kuri uzņēmuši pie sevis radus vai draugus no Ukrainas, notiek divos virzienos. Rīgas dome izstrādā tipveida līgumus un ir atlicis precizēt kritērijus un parametrus, kā aprēķināt maksu, lai tā būtu adekvāta tirgus situācijai.

Ozola uzsvēra, ka pašvaldībai ir jāatrod korekts veids, kā kompensēt iedzīvotājiem komunālo maksājumu izmaksu pieaugumus, kas veidojas, uzņemot pie sevis cilvēkus.

Domniece cer, ka nākamnedēļ varētu tikt noslēgts pirmais trīspušu līgums par atbalsta sniegšanu bēgļu uzņēmējiem un "šis process būs iekustināts".

Otrs virziens esot valdības darbs pie pabalstu apmēra noteikšanas bēgļu uzņēmējiem, lai kompensētu izmaksu pieaugumu.

Pēc viņas sniegtās informācijas, līdz šim pašvaldība Rīgā izmitinājusi gandrīz 1300 bēgļus no Ukrainas. Šobrīd izmitināšana tiek nodrošināta 1097 personām, no tām 74 personas izmitinātas pie privātpersonām, kas oficiāli piedāvāja savu palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu